Șoriciul de porc este tot mai căutat de români în orice anotimp, nu doar de Crăciun

×
Codul embed a fost copiat

Fiert în condimente sau prăjit, apoi dat cu sare pentru o aromă desăvârșită și mai nou expandat, șoriciul de porc este tot mai căutat de români în orice anotimp, nu doar de Crăciun.

Vânzările înregistrează creşteri de la an la an chiar dacă nu este un produs ieftin. Un kilogram se vinde și cu 100
de lei.

Într-o carmangerie din Alba Iulia măcelarii pregătesc şoriciul după o reţetă simplă. Pielea de porc – pârlită şi opărită - este pusă în saramură, apoi friptă pe grătar cât să prindă culoare, fără însă să îşi piardă din frăgezime.

Adrian Elecfi, angajat carmangerie: "Se pârleşte la flacără până se rumeneşte până au culoarea specifică 30 de secunde pe o parte şi 30 pe cealaltă. Durează 3 zile propriu-zis să obţii produsul finit este mai scump decât carnea. E manoperă multă pentru a obţine un kg de sorici".

În unele magazine, kilogramul de sorici se apropie de o sută de lei. Chiar şi aşa, cererea a crescut şi cu 50 la sută.

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Bogdan Moscu şi-a deschis una dintre primele fabrici din România care produce cipsuri din sorici de porc expandat. Îşi vinde produsele în două lanţuri de magazine mari - unde pentru o sută de grame clienţii plătesc 12 lei.

Bogdan Moscu, Antreprenor: "Produsul este foarte nou pentru români. Încă sunt 90 şi ceva la sută dintre români care nu au habar că există aşa ceva. Începând de la un consum zero, cifrele sunt foarte frumoase de la lună la lună, de an la an. Sunt creşteri de două cifre".

Şoriciul a început să fie tot mai căutat şi în restaurante.

Sorin Suciu, Chef Bucătar: “Soricul nostru este gata - tras la tigaie cu un pic de cimbrișor, usturoi, sare, piper şi brandy să îl frăgezim puțin. Este un starter, îl putem mânca cu pâinică şi puțin cu castravete murat.”

O porție de sorici la restaurant cost[ între 14 și 30 de lei în funcție de condimentele folosite.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Paste Bolognese – de unde provine și cum se prepară această rețetă clasică italiană. Cum se face Ragù alla Bolognese
Paste Bolognese – de unde provine și cum se prepară această rețetă clasică italiană. Cum se face Ragù alla Bolognese

Pastele Bolognese sunt un preparat clasic italian. Prepararea unui sos Bolognese autentic pentru paste este un proces minuțios care necesită răbdare și ingrediente de calitate.  

Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2024. Recomandările chefilor pentru românii care nu vor să mai postească „clasic”
Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2024. Recomandările chefilor pentru românii care nu vor să mai postească „clasic”

De vineri credincioșii încep Postul Crăciunului, perioadă în care bucatele "de dulce", adică bazate pe carne, ouă, lapte sau brânză, vor fi date uitării, iar fructele, semințele de tot felul, cerealele și legumele vor fi esențiale.

Horoscop Luna Plină în Taur. Nativii Taur, Leu, Scorpion si Vărsător pot avea parte de schimbări majore
Horoscop Luna Plină în Taur. Nativii Taur, Leu, Scorpion si Vărsător pot avea parte de schimbări majore

Pe 15 noiembrie are loc Luna Plină în zodia Taur. Luna Plină anunță concluzii, decizii importante, încheieri de etape și culegerea roadelor unor demersuri începute în urmă cu jumătate de an.

 

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.