Şoferul care a agresat un biciclist în trafic, reţinut pentru 24 de ore

Ultima actualizare: 07-01-2022 19:30
Şoferul care a agresat un biciclist în trafic, r...
Şoferul care a agresat un biciclist în trafic, r...

Şoferul care a agresat un biciclist în trafic şi a mers cu el pe capota maşinii a fost reţinut pentru 24 de ore pentru lovire şi alte violenţe, precum şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În urma evenimentului înregistrat la data de 6 ianuarie, în care un şofer agresează un biciclist în trafic pe o stradă din Sectorul 6, facem precizarea că şoferul autoturismului a fost reţinut pentru 24 de ore. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 20, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice", informează Biroul de presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Un şofer şi un biciclist au avut un conflict, joi, în urma unor şicanări în trafic. La final, biciclistul s-a urcat pe capota maşinii, moment în care şoferul a pornit maşina şi l-a transportat pe acesta peste un kilometru.

Din verificările preliminare reiese faptul că a avut loc un incident între un biciclist livrator şi un conducător auto, cel din urmă agresând biciclistul pentru faptul că i-ar fi atras atenţia cu privire la modul de deplasare în trafic. Biciclistul s-ar fi urcat pe capota maşinii, agăţându-se şi fiind transportat pe o distanţă mare, până în apropierea Secţiei 20 de Poliţie", arată sursa citată.

O bătaie între un curier pe bicicletă și un șofer a fost la un pas de a se termina într-un mod tragic

După o ceartă provocată de o șicanare în trafic și o luptă în toată regula, biciclistul a fost dus pe capota mașinii mai bine de un kilometru.

Cursa ireală s-a încheiat fix în fața unei secții de poliție, unde cei doi sunt cercetați pentru încăierare.

Întâmplarea a avut loc puțin înainte de ora 14 și a blocat traficul rutier de pe Splaiul Independenței din Capitală. Un martor a surprins cu telefonul scenele violente la care asistau neputincioși câțiva trecători. Câteva momente mai devreme, cei doi se șicanaseră în trafic.

Mașina ar fi rulat pe pista dedicată bicicliștilor, iar, după un schimb de înjurături, șoferul mașinii a decis să oprească în mijlocul drumului și să îi ceară socoteală biciclistului, care lucrează pentru o firma de livrări. Nici măcar claxoanele celorlalți șoferi nu i-au potolit pe bătăuși.

În încăierare a intervenit și o femeie care se afla în autoturism și care a încearcat să smulgă din mâinile biciclistului un cordon cu care bărbatul încerca să își lovească adversarul.

După doar câteva zeci de secunde, un bărbat reușește să îi despartă pe cei doi și să îi îndepărteze unul de celălalt. Lucrurile par să scape, însă, din nou de sub control, în momentul în care șoferul urcă în mașină și vrea să plece mai departe. Biciclistul încearcă să îl împiedice și face un gest extrem de periculos: urcă pe capota mașinii.

Scenă cu biciclistul purtat pe capotă - susțin polițiștii alertați între timp - a continuat preț de un kilometru și jumătate. Cursa periculoasă s-a încheiat în față secției 20 poliție, unde cei doi au fost duși să dea explicații.

În urma incidentului scandalos a fost deschis un dosar, în care se fac cercetări pentru loviri și alte violente, dar și tulburarea liniștii și ordinii publice. Anchetatorii nu exclud nici posibilitatea unor acuzații de tentativă de omor îndreptate împotriva șoferului.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO