Situație neobișnuită în Bușteni. Mai multe familii nu mai au acces la propriile case

Ultima actualizare: 09-12-2019 18:05

Situație deocamdată fără rezolvare, în Bușteni, unde mai multe familii nu mai au acces către casele lor.

Drumul pe care mergeau până mai ieri a fost închis de noul proprietar și face parte acum din domeniul Cantacuzino. Vorbim despre un drum forestier, aflat în liziera unei păduri, care a fost retrocedată. Primăria i-a sfătuit pe localnici să folosească o cărare abruptă, care nu poate fi numită stradă.

Câțiva pari de lemn și un gard de sârmă ghimpată stau în calea oamenilor care vor să ajungă la casele lor. Calea de acces folosită de ani de zile nu mai este proprietate publică.

Proprietară: „Ăsta era drumul cu care urcam cu mașina, cu căruță, că avem mașinile pe la drumul principal. Doar că a apărut un gard. Prima dată a apărut niște pietroaie mari puse, n-am mai putut să folosim nimic.”

De cealaltă parte a caselor mai există o cărăruie, dar care, spun oamenii, este impracticabilă.

Proprietar: „Strada are o înclinație de peste 50-60 de grade și e impracticabilă. Nu se poate construi, deoarece sunt multe izvoare și e o clisă, care cât ar fi încercat nu s-a putut face nimic pe ea. Suntem sinistrați aici,, izolați în rezervație.”

Proprietar: „Salubritatea nici măcar nu încheie contract cu noi, spunând că sunt în imposibilitatea de a veni și a colecta gunoiul. Îl luăm în buzunare și, glumesc, îl coborâm în saci menajeri cu cârca.”

Proprietar: „Cum coborâm cu copii mici, cum urcăm cu cărucior pentru copii și acum totuși este uscat, dar când o să vină zăpada.”

În zonă există și o pensiune.

Proprietară: „Vin turiști, li se pare Raiul de pe pământ aici sus, dar când văd că nu au pe unde să urce, ne spune: „Ce fel de primărie este a orașului Bușteni.”

După ce au făcut nenumărate sesizări scrise, fără a rezolva problema, oamenii s-au dus azi la Primărie. Cer o stradă, că doar plătesc taxe și impozite ca oricare alt locuitor din Bușteni.

Administrația pasează însă problema tot la proprietarul vechiului drum de acces.

Nae Savel, viceprimar: „Trebuie să vedem și care a fost intenția. A face un gard, îl faci ca să protejezi ceva, dar ca să faci un gard ca să blochezi ceva, nu mi se pare normal.”

Și proprietarii terenului susțin că vor o rezolvare amiabilă a situației, însă nu sunt de acord ca prin pădurea lor să treacă un drum accesibil oricui.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO