Situație neobișnuită în Bușteni. Mai multe familii nu mai au acces la propriile case


Ultimul update: Luni 09 Decembrie 2019 18:05
Data publicarii: Luni 09 Decembrie 2019 17:14
Categorie: Stiri actuale

Situație deocamdată fără rezolvare, în Bușteni, unde mai multe familii nu mai au acces către casele lor.

Drumul pe care mergeau până mai ieri a fost închis de noul proprietar și face parte acum din domeniul Cantacuzino. Vorbim despre un drum forestier, aflat în liziera unei păduri, care a fost retrocedată. Primăria i-a sfătuit pe localnici să folosească o cărare abruptă, care nu poate fi numită stradă.

Câțiva pari de lemn și un gard de sârmă ghimpată stau în calea oamenilor care vor să ajungă la casele lor. Calea de acces folosită de ani de zile nu mai este proprietate publică.

Proprietară: „Ăsta era drumul cu care urcam cu mașina, cu căruță, că avem mașinile pe la drumul principal. Doar că a apărut un gard. Prima dată a apărut niște pietroaie mari puse, n-am mai putut să folosim nimic.”

De cealaltă parte a caselor mai există o cărăruie, dar care, spun oamenii, este impracticabilă.

Proprietar: „Strada are o înclinație de peste 50-60 de grade și e impracticabilă. Nu se poate construi, deoarece sunt multe izvoare și e o clisă, care cât ar fi încercat nu s-a putut face nimic pe ea. Suntem sinistrați aici,, izolați în rezervație.”

Proprietar: „Salubritatea nici măcar nu încheie contract cu noi, spunând că sunt în imposibilitatea de a veni și a colecta gunoiul. Îl luăm în buzunare și, glumesc, îl coborâm în saci menajeri cu cârca.”

Proprietar: „Cum coborâm cu copii mici, cum urcăm cu cărucior pentru copii și acum totuși este uscat, dar când o să vină zăpada.”

În zonă există și o pensiune.

Proprietară: „Vin turiști, li se pare Raiul de pe pământ aici sus, dar când văd că nu au pe unde să urce, ne spune: „Ce fel de primărie este a orașului Bușteni.”

După ce au făcut nenumărate sesizări scrise, fără a rezolva problema, oamenii s-au dus azi la Primărie. Cer o stradă, că doar plătesc taxe și impozite ca oricare alt locuitor din Bușteni.

Administrația pasează însă problema tot la proprietarul vechiului drum de acces.

Nae Savel, viceprimar: „Trebuie să vedem și care a fost intenția. A face un gard, îl faci ca să protejezi ceva, dar ca să faci un gard ca să blochezi ceva, nu mi se pare normal.”

Și proprietarii terenului susțin că vor o rezolvare amiabilă a situației, însă nu sunt de acord ca prin pădurea lor să treacă un drum accesibil oricui.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33