Senat: Cei care scriu carti in spatele gratiilor primesc o reducere de 20 de zile pentru fiecare lucrare publicata

scriitori inchisori

Puscariasii scriitori primesc ajutor din Parlament. Fiecare lucrare stiintifica aduce o reducere de cate 20 de zile a pedepsei.

Comisia juridica a Senatului a adoptat, marti, un amendament la Ordonanta de Urgenta a Guvernului care prevedea ca detinutii vor beneficia de reducerea a 20 de zile din pedeapsa indiferent de numarul lucrarilor stiintifice elaborate, astfel incat aceste persoane sa beneficieze de 20 de zile de reducere a pedepsei pentru fiecare carte publicata in spatele gratiilor, relateaza news.ro.

Comisia juridica a Senatului a adoptat, marti, un raport favorabil la proiectul de lege pentru aprobarea OUG 24/2016, cu amendamentul ca persoanele private de libertate primesc pentru fiecare lucrare stiintifica sau inventie o reducere de 20 de zile, nu doar 20 de zile indiferent de numarul acestora. Vicepresedintele Senatului Ioan Chelaru a declarat, in cadrul dezbaterilor din comisie, ca prevederea din Ordonanta potrivit careia un condamnat poate primi o reducere a pedepsei de doar 20 de zile, indiferent de numarul de lucrari publicate, este nedreapta.

”Eu nu spun ca pentru o lucrare cu adevarat stiintifica se transpira cu sange, ceea ce se si face, dar nici nu pot sa cad in extrema ordonantei sa spun: 20 de zile pentru un profesor universitar care a stat dupa gratii si a scris cinci lucrari. Nu se poate. Este o nedreptate ce face ordonanta. De aceea facem un compromis. Dupa parerea mea e putin, dar e parerea mea. Cel putin 20 de zile pentru fiecare lucrare stiintifica”, a spus Ioan Chelaru.

La randul sau, presedintele Comisiei juridice, Catalin Boboc (PNL), a spus ca nu este de acord ca cineva care munceste mai mult sa primeasca aceeasi reducere a pedepsei ca unul care a muncit mai putin. ”Cred ca nici in cazul asta nu putem sa-i uniformizam pe toti”, a sustinut Boboc.

Citește și
George Copos
Vesti proaste pentru "scriitorii" din spatele gratiilor, care redacteaza pe banda lucrari stiintifice. Ce a propus sefa DNA
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Comisia juridica a adoptat, in urma discutiilor, un amendament care prevede ca, pentru fiecare lucrare stiintifica scrisa sau inventie realizata, se acorda o reducere de 20 de zile, si nu 20 de zile, reducere a pedepsei, indiferent de numarul lucrarilor stiintifice scrise, asa cum era stipulat in Ordonanta de Urgenta a Guvernului 24/2016.  Amendamentul a fost aprobat de comisie cu unanimitate de voturi.

Guvernul a elaborat in luna iunie o Ordonanta de urgenta care prevede ca, in cazul elaborarii si publicarii de lucrari stiintifice sau inventii si inovatii brevetate de catre o persoana condamnata la o pedeapsa privativa de libertate, se considera maximum 20 de zile executate pe intreaga durata a pedepsei, inclusiv in cazul pedepselor contopite.
Beneficiul acordat detinutilor este valabil indiferent de numarul de lucrari publicate, fata de reglementarile anterioare, care le deduceau din pedeapsa cate 30 de zile pentru fiecare lucrare publicata.

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Lovitura data de Guvern
Lovitura data de Guvern "scriitorilor" din puscarii. Cate zile de libertate vor castiga, indiferent de cate carti scot

"20 de zile de libertate, indiferent de numarul cartilor scrise in inchisoare". Asa suna OUG adoptata de Guvern, dupa ce Ministerul Justitiei a cerut schimbarea modului de acordare a recompenselor in cazul detinutilor care scriu lucrari stiintifice.

Vesti proaste pentru
Vesti proaste pentru "scriitorii" din spatele gratiilor, care redacteaza pe banda lucrari stiintifice. Ce a propus sefa DNA

Vesti proaste pentru scriitorii aflati in spatele gratiilor. Sefa DNA Codruta Kovesi cere modificarea legii, prin care detinutii care scriu carti in inchisoare, beneficiaza de cate 30 de zile, de libertate.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.