Scoala Lauder Reut din Capitala a comemorat 70 de ani de la Holocaust. Momente emotionante pentru cativa supravietuitori

Ultima actualizare: 01-05-2014 07:01

La comemorarea a 70 de ani de la Holocaustul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, Scoala Lauder Reut din Capitala a invitat cativa supravietuitori ai tragediei sa reaminteasca generatiei tinere despre aceasta crima impotriva umanitatii.

Cativa elevi ai scolii au venit cu pensule si vopsea intr-un parc al Sectorului 2 ca sa acopere insemne naziste imprimate ostentativ chiar in zona de joaca a copiilor.

Insemnul nazist pe care-l vedea zilnic din apartamentul sau ii amintea doamnei Miriam de cea mai neagra perioada a vietii ei.

"Nu trebuia sa trec prin parc, o vedeam de la etajul doi si din bucatarie si din camera, de peste tot", spune femeia.

Elevii scolii Lauder au retrait experienta Holocaustului vazuta prin ochii supravietuitorilor. Domnul Zuckermann este unul dintre putinii care au coborat vii din trenul mortii Iasi - Podul Iloaiei.

6 milioane de evrei au fost exterminati de regimul nazist in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Israelul comemoreaza Holocaustul pe 27 aprilie a fiecarui an.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO