Scandalul medicilor demisionari. Managerul Spitalului Colentina și-a dat demisia


Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Miercuri 06 Septembrie 2017 12:04
Categorie: Stiri actuale

Managerul interimar al Spitalului Colentina, Silvi Ifrim, şi-a dat demisia de onoare, a anunţat primarul Capitalei, Gabriela Firea. Ea a mers la această unitate medicală în urma scandalului creat după demisia neurochirurgilor Ionuţ Gobej şi Dorin Bica.

Firea a spus că a acceptat demisia lui Silvi Ifrim, care "poate că nu a avut disponibilitatea de a dialoga şi de a înţelege toate tensiunile din spital".

"I-am acceptat demisia de onoare", a anunţat Firea, în curtea Spitalului Colentina, în urma unor discuţii avute cu managerul spitalului şi cu medicii demisionari.

Ea a spus că managerul interimar Silvi Ifrim a asigurat "cadrul legal" după demiterea fostului manager al Spitalului Colentina, Bogdan Andreescu, dar "poate că nu a avut disponibilitatea de a dialoga şi de a înţelege toate tensiunile din spital".

Firea a precizat că joi va desemna un alt manager al Spitalului Colentina.

Primarul Capitalei a mai spus că fostul director medical al spitalului, Rodica Olteanu, care a demisionat în urmă cu două săptămâni, va reveni pe post.

 

Medicul Ionuţ Gobej spune că nu renunţă la demisie, dar va veni la spital daca i se va permite

Neurochirurgul Ionuţ Gobej a declarat, miercuri, în urma discuţiilor cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a mers la unitatea medicală, că nu va renunţa la demisie, însă va veni la spital dacă i se va permite, pentru a-şi oferi ajutorul.

Întrebat ce vor face pacienţii ale căror consultaţii şi operaţii au fost amânate în urma demisiei sale, medicul Ionuţ Gobej a spus că nu renunţă la demisie şi că va veni în fiecare zi la spital, dacă acest lucru i se va permite, precizând că pacienţii săi au fost preluaţi de alţi medici.

„Astăzi (miercuri, n.r.) am avut consultaţii de dimineaţă cu pacienţii mei şi au fost preluaţi de colegii mei, cu promisiunea că, dacă mi se va permite, voi veni în spital să ajut atunci când va trebui, însă fără a renunţa la demisie. Nu avem pacienţi acuţi, care să necesite o intervenţie. Am avut programaţi pentru intervenţie astăzi, i-am programat pentru zilele următoare, dar fără a exista pericol pentru pacienţi din cauza aceste amânări”, a declarat Ionuţ Gobej.

Firea: Am solicitat transfer de materiale sanitare de la Spitalul Sfânta Maria la Spitalul Colentina

Gabriela Firea a mai anunţat că au fost transferate, la solicitarea ei, materiale sanitare, aţă chirurgicală şi husă pentru microscopul de la Secţia de neurochirurgie de la Spitalul Sfânta Maria la Spitalul Colentina şi a precizat că aceasta va fi o soluţie de moment, până la deblocarea situaţiei privind achiziţiile pentru spital.

„În legătură cu sincopele apărute în cazul achiziţiilor pentru diferite materiale sanitare, s-a vorbit în mass-media despre aţa chirurgicală şi husa pentru microscopul de la secţia pentru neurochirugie. Am solicitat un transfer între instituţii. Am vorbit cu domnul doctor Narcis Copcă de la Spitalul Sfânta Maria care a şi transferat în timp ce eu eram la discuţii cu medicii. Aceste materiale extrem de necesare, sunt acum în instituţie. Practic, în acest moment orice operaţie se poate desfăşura la Spitalul Colentina fără să mai fie o problemă”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, în curtea Spitalului Colentina, în urma unor discuţii avute cu managerul spitalului şi cu medicii demisionari.

Firea a precizat că este doar o soluţie de moment până la rezolvarea problemei cu întârzierea unor achiziţii pentru spital.

„În schimb, am garanţia de la ASSMB că va rezolva în câteva zile problema cu întârzierea unor achiziţii din cauza faptului că persoanele care erau angajate şi care aveau această responsibilitate în spital sunt în concediu pe motive medicale şi nu putem aştepta să vină din concediu”, a subliniat primarul.

De asemenea, Firea a susţinut că a fost anulat concusrul pentru scoaterea la concurs a postului de şef de secţie

„În ceea ce priveşte nemulţumirea medicilor de la secţia de neurochirurgie, pentru că nu au fost consultaţi în legătură cu scoaterea la concurs a postulu de şef de secţie, consider că trebuia să existe un dialog mult mai bun, o consultare, câtă vreme cei doi doctori, Gobej şi Bica, au contribuit la naşterea acestei secţii. De aceea acest concurs va fi anulat”, a mai spus Firea.

Medicii Ionuţ Gobej şi Dorin Bica de la Spitalul Colentina au demisionat, luni, invocând faptul că, odată cu schimbarea managementului unităţii medicale, în ianuarie 2017, lucrurile au dus spre distrugerea secţiei, în prezent activitatea la neurochirurgie fiind un act de uzură extraordinară.

Ei au reclamat faptul că au fost refuzate operaţiile a 60 de pacienţi cu tumori cerebrale complexe, în condiţiile în care în 2017 ar fi urmat să fie făcute 600 de intervenţii chirurgicale, şi că personalul secţiei este supus unei hărţuiri permanente, iar că fiecare chirurg poate opera doar o dată sau de două ori pe săptămână, până la ora 15.00.

Ionuţ Gobej şi Dorin Bica au mai afirmat că pacienţii au fost refuzaţi din cauza lipsei şi a pierderii de personal, programului operator restricţionat şi a lipsei de medicamente şi consumabile.

Primarul general Gabriela Firea le-a propus celor doi medici demisionari să-şi reconsidere decizia, doctorului Gobej propunându-i să preia interimar conducerea Secţiei de Neurochirurgie a unităţii medicale. De asemenea, Firea le-a solicitat să facă o propunere pentru funcţia de manager, aceasta fiind medicul Lelia Iliescu.

Managerul Spitalului Colentina din Capitală, Bogdan Andreescu, a fost demis la începutul lunii ianuarie pe motiv că i-ar fi ţinut pe pacienţi în frig în saloane, conform anunţului făcut atunci de primarul general Gabriela Firea, Silvi Ifrim preluând interimatul.
 

Colegiul Medicilor, despre decizia neurochirurgilor de la Colentina:
Colegiul Medicilor, despre decizia neurochirurgilor de la Colentina: "Atragem ferm atenţia"
Cum vrea Gabriela Firea să-i convingă pe medicii Gobej și Bică să revină asupra demisiei
Cum vrea Gabriela Firea să-i convingă pe medicii Gobej și Bică să revină asupra demisiei
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cutremur cu magnitudinea 7,3 în Indonezia
Cutremur în România, joi dimineață. La ce adâncime s-a produs
A intrat într-un stâlp din cauza cafelei. Amenda primită de șoferul camionului
Cozi și scandal la Înmatriculări Braşov. Oamenii se pun la rând cu noaptea în cap
Un bărbat din Brașov și-a bătut soţia şi copiii. Vecinii, alertați de țipetele celor mici
Bărbatul care a spart sediul Poliţiei Cornu, prins. A furat probe care îl vizau în dosar
Soţia lui Gheorghe Dincă ar putea fi audiată azi la Caracal. Continuă cercetările la casa suspectului
Decolteu
Instituția de stat în care angajatele nu mai au voie cu decolteu sau fuste scurte
Primarul din Cavnic, vizat de un dosar penal. Un localnic susține că a intrat peste el în casă
Trump a explicat de ce și-a anulat vizita în Danemarca. ''Nu aşa se vorbeşte cu SUA''
Bărbat rănit grav după ce s-a răsturnat cu tractorul și a rămas prins sub utilaj
Barierele care pot însemna diferența dintre viață și moarte. Salvatorii, fără soluții
Sauna și piscina, remediul sătenilor după o zi de muncă. ”Decât să sap, e mai ok”