Săteni din Prahova, înșelați de escroci care cumpără porcii cu sume derizorii. Îi păcălesc că au pestă

Ultima actualizare: 13-12-2019 20:03

"Nu vă vindeți porcii pe nimica toată. Nu e pestă la noi!". Acesta este mesajul tranșant al unei primării din Prahova după ce în localitate au apărut indivizi puși pe înșelăciuni.

Escrocii bat la poarțile gospodarilor și le spun că autoritățile vor veni să omoare porcii, din cauza pestei, așa că e mai bine să-i vândă urgent, ca să se aleagă, totuși, cu ceva.

Mai mulți gospodari din Blejoi au sunat insistent la primărie să afle dacă în comună a fost declarat vreun focar de pesta porcină. Asta după ce pe la porți le-au bătut indivizi interesați să le cumpere godacii cu 5 lei pe kilogram. Nea Gheorghe nu s-a lăsat, însă, păcălit.

Gheorghe Baches, localnic: „Absurd, absurd, adică eu l-am crescut un an de zile să îmi dai tu 5 lei pe el. Până nu vine cu un medic veterinar, să fiu eu convins că porcul e bolnav, nu să îl iei tu și pe altă parte să îl sacrifici tu”.

Autoritățile și-au dat seama că sunt și localnici ce pot fi înșelați cu ușurință. Tocmai de aceea polițiștii locali patrulează prin comună, ca să-i avertizeze pe oameni. În plus, au fost puse și afișe pe la magazine.

Localnic: „Eu îi prind și chem poliția și o mamă de bătaie. Pentru că voia să păcălească lumea pe aicia să fac când n-ai de ce să păcălești. Muncește, să vezi cum e munca”.

Cel mai probabil, indivizii au profitat de faptul că în ultimele zile în două localități din Prahova au apărut noi focare de pestă. Acestea nu sunt, însă, foarte aproape de Blejoi.

Marian Dorian Istrate, inspector în cadrul Primăriei Blejoi: „Menționăm că pe raza comunei Blejoi nu s-au confirmat cazuri de pestă porcină și cel puțin în acest moment este imposibil să vină veterinarii sau jandarmeria să ridice porcii”.

Totuși, gospodării mai suspicioși au decis să nu mai aștepte ignatul pentru a tăia porcii din gospodărie. De frică să nu apară pesta porcină, s-au pus pe treaba și deja au așezat în frigidere carnea și au afumat slănina.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO