Salvamontiștii au mers 6 ore prin zăpadă de peste un metru pentru a duce provizii la stația meteo de pe Iezer

Dată publicare: 25-04-2021 18:26
Dată actualizare: 25-04-2021 19:29


Salvamontiștii au mers 6 ore prin zăpadă de peste un metru pentru a duce provizii la stație meteo de pe Iezer

Primăvara și-a intrat în drepturi în aproape toată țara, iar duminica de Florii a oferit românilor o vreme superbă și temperaturi plăcute. În Munții Iezer, însă, este în continuare iarnă în toată regula, cu ger și zăpadă de peste un metru.

 

În Maramureș, zăpada depășește un metru pe alocuri, iar de Florii cea mai ridicată temperatură a zilei a fost în Munții Iezer de 0 grade.

Dimineață, temperatura resimțită a fost de -9 grade Celsius și la fel de frig va fi și la noapte.

În aceste condiții, meteorologii de la stația Iezer au avut nevoie de ajutor pentru a se aproviziona cu cele necesare, petrecând Floriile izolați în nămeți și ger.

Oamenii au rămas fără provizii din cauza iernii care nu se mai termină.

 

Au rămas fără provizii din cauza iernii prelungite

 

Zece salvamontiști au făcut sâmbătă un efort uriaș și au mers 6 ore prin zăpada înaltă de peste un metru pentru a duce la stația meteo de pe Iezer provizii.

”Salvamontiștii borșeni, gata oricând să ajute. Șase ore de drum greu prin zăpadă de peste 1 metru ca să ducă motorină la Stația meteo Iezer. 10 salvamontiști din cadrul Serviciului Public Salvamont Borșa au făcut sâmbătă acest drum la peste 2.000 de metri altitudine pentru a duce provizii la cei rămași fără din cauza iernii mult prelungite. Respect pentru salvamontiștii care sunt gata oricând să ajute!”, se arată într-o postare de sâmbătă a Primăriei Borșa

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO