Salariul uriaş pe care îl va primi un elev cu notă mare la Bac. ”Plec la Amazon”
Au luat bac-ul cu notă mare, dar aveau deja pregătite bagajele, iar peste câteva săptămâni, vor pleca în străinătate!
Sunt acei elevi străluciţi care ne fac să fim mândri, dar pe care sistemul de învăţământ de la noi nu ştie să îi păstreze aici. Anul trecut, peste 8 mii de absolvenţi de liceu, majoritatea cu mari performanţe academice, au fost acceptaţi la cele mai bune universităţi din Europa, dar şi în Canada, Statele Unite sau Asia.
Matei a fost admis la Conservatorul din capitala Austriei, după câteva luni pe care părinţii i-au sugerat să le pună în slujba viitorului lui.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Matei: ”Am învăţat bine, bineînţeles. Am avut o profesoară foarte bună”.
Este exact ce spune şi Rareş. A primit acum câteva luni scrisoarea de acceptare la Cambridge. Bacul n-a fost o prioritate, dar- din orgoliu- l-a luat tot cu notă mare.
Rareș: Tata stătea cu mine înainte de bac câte trei ore să repetăm comentariile.
Reporter: Asta a fost planul de la bun început, să ajungi la Cambridge?
Rareș: Planul era să ajung la o universitate de afară, de preferat din top 50.
Ana Maria Dima- nota 10 pe linie la bacalaureat. ”Plec şi eu, merg la Oxford şi o să studiez fizică şi filosofie”.
Un domeniu care în România nici nu există. Smaranda, în schimb, vrea să ajungă doctoriţă, dar n-a luat niciodată în calcul una dintre cele 7 universităţi româneşti. A dat mai multe examene încă din clasa a XI, ca să ajungă într-o ţară în care abilităţile, nu pilele îi decid viitorul.
Smaranda: ”Am dat bacul britanic, am dat examenul de admitere anul trecut pe 1 august... Plec să studiez medicina la Swanson University, în Anglia. Acolo, nimeni nu mă cunoaşte şi plec de la zero şi pot să-mi creez o reputaţie pe propriile mele picioare”.
Potrivit estimărilor unei organizaţii care intermediază admiterea la universităţi străine, peste 8000 de absolvenţi de liceu pleacă să studieze în străinătate. În 2018 erau în jur de 37.000 de studenţi romani peste hotare. Să comparăm cu 2007- anul când România a intrat în Uniunea Europeana- când au plecat doar 800 de posesori de diploma de bac. Adică sub 1% din cei care au luat bacalaureatul în acel moment.
Nu există rapoarte despre rata de angajare a licenţiaţilor în facultăţi străine. Cel mai probabil, merge spre sută la sută.
Virgil a semnat contractul cu un gigant în vânzări online.
Virgil Tătaru: ”Vara asta plec să muncesc pentru prima mea slujbă, la Amazon, în Luxemburg. Cu un salariu foarte bun pentru zona, undeva la 5.000 de euro pe lună”.
În toamna, 400 de mii de studenţi vor începe o facultate în ţară. Mai puţin de jumătate faţă de acum 10 ani.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!