S-a întâmplat în Sectorul 6 din București. Un bloc de 10 etaje a fost construit fără să aibă drum de acces

Dată publicare: 14-07-2021 20:15
Dată actualizare: 14-07-2021 20:16


Un proiect imobiliar gândit fără infrastructură îi nemulțumește pe cei care s-au mutat acolo. Se întâmplă în sectorul 6 al Capitalei, unde vechiul primar a avizat un bloc de zece etaje fără drum de acces.

Noul primar caută acum soluții pentru familiile care stau de câțiva ani fără trotuar și fără trecere de pietoni. Iată ce a descoperit Inspectorul Pro.

Sute de familii care locuiesc în blocul din sectorul 6 al Capitalei își pun viața în pericol ori de cate ori ies din casă. Și asta pentru că imobilul în care stau nu are niciun trotuar care să-i pună la adăpost de traficul infernal de pe Bulevardul Timișoara.

Locatarii trăiesc acest coșmar de 4 ani. Timp în care nicio autoritatate nu i-a băgat în seama!

Reporter: "Când v-ați mutat ați văzut povestea asta?".

Ionut Curalariu, locatar: "Da... încă se mai construia atunci și am zis hai că urmează...".

Dezvoltatorul ar fi trebuit mai întăi să facă un drum de acces, cu trotuar pentru pietoni. Și apoi să vândă apartamentele. Cum asta nu s-a întâmplat, autoritățile ar fi trebuit să-l controleze și să-l oblige să realizeze pe banii săi accesul locatarilor către imobil.

Drumul improvizat trece prin curtea unui depozit unde locatarii sunt tolerați momentan de vecinul lor.

Echipa de la Inspectorul Pro l-a chemat la fațalocului pe Radu Hoartă, directorul tehnic al Administrației Străzilor, care avizează înființarea tuturor căilor de acces. Acesta a fost cutremurat de calvarul prin care trec oamenii.

Reporter: "Vedeți cum e? Efectiv senzația e că nu mai rămâi întreg pe aici".

Radu Hoartă, directorul tehnic al Administrației Străzilor: "Pe unde mergem noi acum e punct criminogen dacă vrem s-o luăm pietonal".

L-am invitat la fata locului și pe primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu. Autorizația de construire a acestui bloc a fost semnata în 2008, de fostul edil, Cristian Poteraș. Ciucu ne-a confirmat ceea ce bănuiam.

Reporter: "Este normal să dai o autorizație de construire fară drum de acces?".

Ciprian Ciucu, primar sector 6: "Este evident că s-a dat aiurea! Ce să fac acum, să le dărâm blocul? Eu am posibilități să-i constrâng pe ăștia, le dau aici ni;te amenzi de-i rup că e în faa terenului lor".

Cristian Poteraș a fost primar timp de două mandate la sectorul 6. Am încercat să-l contactăm, dar nu am reușit. Fostul edil a ieșit anul trecut din închisoare, după ce a executat cinci ani de detenție pentru retrocedări ilegale de terenuri.


VIDEO PROTVPLUS.RO