Românii își fac planuri pentru weekendul prelungit care urmează. Cu ce oferte sunt așteptați

Ultima actualizare: 13-01-2022 16:36

Abia s-a încheiat relaxarea de sărbători, că românii își fac deja planuri pentru o nouă vacanță. Se pregătesc pentru weekendul prelungit de „Mica Unire”, pentru că luni, 24 ianuarie, este zi liberă de la stat.

Așa că ofertele „unirii” au început să apară în stațiunile de la munte. Turiștilor li se pregătesc mese cu mâncare tradițională și seri cu muzică live.

Un hotel de 4 stele din Poiana Brașov tocmai a lansat oferta pentru vacanța de Ziua Unirii. Trei nopţi de cazare, cu acces gratuit la piscină, saună şi jacuzzi costă 440 de euro de persoana. Cine cumpără până sâmbătă, primește o reducere de 10 la sută.

Laura Ursu, manager Hotel: Vom organiza afară o zona de produse tradiționale cu un proțap tradițional cu vin și țuică fiartă, o muzică adecvată.

Hotelierii mizeză şi pe conceptul de „vacanţă la înălţime", pe schiuri sau snowboard.

Se fac pregătiri intense pentru ca sejurul turiștilor să fie complet: adică să se poata schia pe toate pârtiile din Poiana Brașov pentru că acum sunt deschise doar cele din partea superioară și cea pentru începători.

Așa că la un alt hotel, turiștii primesc și cartelă valabilă pe toate pârtiile pentru două zile pline din sejur. Pachetul pornește de la 375 de euro pentru o persoană, la care se aplică un discount de 10 la sută.

Claudia Sandu, reprezentantul unui hotel:Spre zona de restaurant, în fiecare seară, program artistic, cum ne place nouă, cu muzica live, fie că mergem spre tradițional sau muzică clasică.

Laura Mihalache, bucătar:Încercăm să facem o unire și a ingredientelor, să unim prazul oltenesc, pe care l-am pus aici în orez negru, cu hribii, ciupercile de pădure, care se găsesc mai peste tot în cele două principate.

Aflat aproape de pârtie, acest hotel de 5 stele din Azuga nu mai are nicio cameră liberă pentru perioada 21-24 ianuarie.

Valeria Jitaru, reprezentant hotel:Tarifele au pornit de la 149 de euro, cazare cameră dublă pentru doi adulți. În restaurant îi întâmpinăm cu un meniu de preparate internaționale, dar și cu meniu pentru copii, iar cei mici au parte de proiecții de filme de desene animate si popcorn.

La un alt hotel din Azuga, clienții primesc reducere la închirierea echipamentului de schi și snowboard. Gazdele le asigură și transportul către pârtie. Pachetul de trei nopți, cu demipensiune pornește de la 1.200 de lei de persoană.

Romeo Almășan, manager de hotel:Fiind o sărbătoare națională, ne-am gandit să și personalizăm puțin și meniul și tot. Îi vom aștepta cu băuturi tradiționale, țuică de casă, afinată și vom organiza o seară ardelenească și una moldovenească cu produsele specifice.

Turiștii vor avea acces gratuit la spa-ul hotelului, reduceri la masaj și alte terapii corporale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO