Românii care ar putea să facă muncă în folosul comunității pentru un obicei des întâlnit


Ultimul update: Sambata 06 Iulie 2019 07:46
Data publicarii: Sambata 06 Iulie 2019 07:46
Categorie: Stiri actuale

Obişnuiţi să ascultaţi muzica tare la ore nepotrivite sau vreţi să montaţi o galerie ori un dulap, exact atunci când vecinii dumneavoastră dorm la prânz?

Gândiţi-vă de două ori înainte! Amenzile mari de acum riscă să devină uriaşe şi, în plus, puteţi să fiţi obligaţi să faceţi muncă în folosul comunităţii. O lege în acest sens aşteaptă să fie promulgată de preşedinte.

Cei care organizează astfel de petreceri private în aer liber, în zone rezidenţiale, ar putea fi sancţionați cu o amendă de la 3.000 la 6.000 de lei sau cu prestarea a cel mult 150 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Condiţia este ca protagoniştii să fie sancţionaţi de două ori pentru aceeaşi faptă în decurs de 24 de ore. Dacă va fi promulgată, legea s-ar putea aplica şi pentru cluburile de la mare, aflate în apropierea hotelurilor, dar şi pentru restaurantele din oraş situate la parter de bloc.

O femeie de exemplu, a sesizat de nenumărate ori poliţia pentru că, susţine ea, din restaurantul deschis chiar în blocul în care locuieşte s-ar auzi zgomote puternice în miez de noapte.

Femeie: "De exemplu, aseară m-am trezit şi pe la 1 şi jumătate cam aşa şi erau câteva persoane la terasă şi stăteau, vorbeau foarte tare, râdeau. Sunt petreceri, asta e, cu manele".

Patron restaurant: "Într-adevăr este la parter de bloc, nimeni nu neagă lucrul acesta, dar toate autorizaţiile sunt în regulă. Dacă vreţi vă poftim înăuntru."

Acum, dacă cineva ascultă muzică tare ori foloseşte bormaşina între orele 22 şi 8 dimineaţa sau 13 şi 14 ziua, poate primi o amendă de la 500 la 1500 de lei. Dacă legea va fi promulgată, amenda ar putea fi de la 2.000 la 3.000 de lei, iar protagonistul ar putea fi forţat să presteze cel puţin 70 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Bătrân: "Sunt unii oameni care nu suportă chestia asta. Eu sunt mai aşa, dar sunt mulţi oameni pe care-i deranjează şi un fâsâit..."

Cms. şef Lucian Marin, directorul Direcției Juridice din cadrul IGPR: "În primul rând a fost majorată sancţiunea în cazul săvârşirii în public de fapte acte sau gesturi obscene proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţarea cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea sau liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora."

Proiectul a fost adoptat pe 3 iulie de Camera Deputaţilor, care este for decizional. Din momentul primirii documentului, preşedintele are la dispoziţie 20 de zile pentru a promulga legea sau pentru a o ataca la Curtea Constituţională.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Reacţii la proiectul prin care românii care nu le dau bani părinţilor ajung la închisoare
Reacţii la proiectul prin care românii care nu le dau bani părinţilor ajung la închisoare
VIDEO PROTVPLUS.RO
telescop tasuleasa social
Locul din România declarat "cea mai întunecată zonă din Europa". Ce înalţă voluntarii aici
Bărbat, dispărut fără urmă când era la pescuit cu un prieten. Poliţia a găsit alt cadavru
Miting de protest al sindicaliștilor din CNAIR. Ce nemulțumiri au
Incendiul de lângă Oradea, stins cu greu. De ce au venit experţi în evaluare nucleară
Metoda prin care fiul lui Leo de la Strehaia fura aparate de aer condiționat
Greșeală fatală a unui tânăr din Suceava. Descoperirea polițiștilor la locul accidentului
viorica dancila in parlament
Premierul Dăncilă merge marţi la Strasbourg. Va ţine un discurs în Parlamentul European
Incendiu la un depozit de mase plastice din Bihor. Avertizare prin Ro-Alert
Cutremur în România, luni seară. S-a produs la o adâncime de 120 de kilometri
Impact violent între o dubă și un TIR, în Piatra Neamț. 2 oameni au rămas încarcerați
Ministrul Cuc, rănit la braț după ce șoferul său a făcut o depășire neregulamentară
Djokovic, fascinat de Halep. Ce a spus sârbul despre Simona și despre țara noastră