Revolutionarii au intrerupt sedinta solemna din Parlament. "Hotilor! O sa va duceti la puscarie"

Ultima actualizare: 20-12-2014 08:25

Sedinta solemna a Parlamentului, dedicata Revolutiei romane, a fost intrerupta de urlete. Urletele revolutionarilor condusi de Dumitru Dincă, invitati in parlament de catre Petre Roman.

Suparati ca au fost exilati la balcon si nu li s-a oferit posibilitatea sa ia cuvantul, au adresat cuvinte dure alesilor si chiar au amenintat ca se arunca de acolo. Petre Roman si-a cerut scuze in numele lor, iar sedinta a continuat.

Gheorghe Zainea, revolutionar: "Materialul asta trebuia sa se citeasca in Parlament. O sa va duceti la puscarie si sa dea Dumnezeu sa luati bataie cum am luat noi in noaptea de 21."

Cei noua revolutionari care au fost miercuri la sedinta solemna a Parlamentului au rabufnit dupa o ora de discursuri. Doar senatorii si deputatii au avut dreptul sa ia cuvantul, iar reprezentantii revolutionarilor sustin ca cererile lor au fost refuzate.

Gheorghe Zainea: "Hotilor, duceti-va singuri la DNA si spuneti cat ati furat."

Dumitru Dinca: "Ati impartit tara in doua. PSD-ul vostru si restul. Puneti jandarmii sa ne aresteze, ca asta a mai ramas domnule Tariceanu."

Mai mult, oamenii au fost deranjati ca li s-a permis accesul doar in balcoanele de la nivelul doi al salii, de unde nu pot vedea si nici auzi sedinta. Gheorghe Zainea, care foloseste un scaun cu rotile, a fost revoltat si de faptul ca a fost nevoit sa urce pe scari.

Gheorghe Zainea, revolutionar: "V-ati batut joc de pensionari. Puscariabililor."

Presedintele de sedinta, deputatul PSD Marian Neacsu, le-a cerut oamenilor de paza sa-i scoata afara din cladire pe nemultumiti.

Dumitru Dinca, revolutionar: "Am vrut sa ma arunc de la balcon, dar colegii mei m-au tinut. Si nu ma aruncam ca sa mor ca un prost, ci ca sa atrag atentia politicienilor ca ceea ce fac ei este o crima."

Petre Roman, deputat PNL: "Opriti-va, va rog."

Invitati de Petre Roman, revolutionarii aveau pregatit un discurs in care aratau, printre altele, ca in 1989 nu ar fi iesit in strada daca ar fi stiut unde va ajunge tara. In final, tot Petre Roman a fost cel care si-a cerut scuze in numele lor, iar sedinta solemna a fost dusa la bun sfarsit. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO