Recordul de îmbolnăviri SARS-COV-2 grăbește administrarea celei de-a treia doze. Când ar putea începe

Ultima actualizare: 21-09-2021 21:14

Ziua de marți a adus un nou record de îmbolnăviri de Covid-19, în acest val: 6.789 de cazuri. Iar în secțiile de terapie intensivă sunt 990 de bolnavi.

Autoritățile vor ca imunizarea cu doza a treia de ser anti-covid să înceapă mai repede decât era prevăzut. Primele persoane ar putea fi vaccinate, chiar de săptămâna viitoare: medici și bolnavi cu afecțiuni cronice.

Col. dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Ținând cont de situaţia epidemiologică actuală ne propunem să începem mai repede doza 3 pentru personalul medical, pentru cei peste 65 de ani şi cei cu boli cronice, incluzând aici pe cei care sunt în centrele rezidenţiale.

Este în curs de optimizare atât platforma, cât şi RENV pentru a fi pregătiţi în momentul în care demaram administrarea celei de a treia doze. Vorbim de administrarea unei doze 3 cu ARN mesager Pfizer şi Moderna pentru cei care au primit unul dintre ele, iar pentru cei care au făcut AstraZeneca propunerea abordată de celelalte ţări a fost de a administra unul dintre cele două vaccinuri cu ARN mesager''.

Liliana Curea, corespondent PROTV: „O surpriză plăcută în ceea ce privește campania de vaccinare: 12.496 de persoane au făcut prima doză de ser anticovid, este o creștere dacă ne gândim la faptul că ieri se vaccinau puțin peste 3500 de oameni iar săptămâna trecută abia treceam de 7500 de persoane pe zi. Autoritățile au anunțat că vor să înceapă chiar de săptămâna viitoare administrarea celei de-a treia doze de vaccin, asta în condițiile în care vedem de la o zi la alta, crește numărul celor care fac această infecție, și primii care vor beneficia de a treia doză de vaccin sunt cei care lucrează în spitale, persoanele care au împlinit 65 de ani și cei cu boli cronice, cum sunt cei cu cancer, cu boli cardiovasculare, cu diabet, hepatită sau persoane care au făcut un transplant. Medicii și cei care lucrează în spitale vor face injecția tot în unitățile medicale în care lucrează, toți ceilalți trebuie să își facă programare, se optimizează platforma în aceste zile și spunea coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, că este nevoie de această programare pentru că sunt aproximativ 1,1 milioane de persoane care trebuie să facă cea de-a treia doză de ser anticovid”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO