Recordul de îmbolnăviri SARS-COV-2 grăbește administrarea celei de-a treia doze. Când ar putea începe

Ultima actualizare: 21-09-2021 21:14

Ziua de marți a adus un nou record de îmbolnăviri de Covid-19, în acest val: 6.789 de cazuri. Iar în secțiile de terapie intensivă sunt 990 de bolnavi.

Autoritățile vor ca imunizarea cu doza a treia de ser anti-covid să înceapă mai repede decât era prevăzut. Primele persoane ar putea fi vaccinate, chiar de săptămâna viitoare: medici și bolnavi cu afecțiuni cronice.

Col. dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare: „Ținând cont de situaţia epidemiologică actuală ne propunem să începem mai repede doza 3 pentru personalul medical, pentru cei peste 65 de ani şi cei cu boli cronice, incluzând aici pe cei care sunt în centrele rezidenţiale.

Este în curs de optimizare atât platforma, cât şi RENV pentru a fi pregătiţi în momentul în care demaram administrarea celei de a treia doze. Vorbim de administrarea unei doze 3 cu ARN mesager Pfizer şi Moderna pentru cei care au primit unul dintre ele, iar pentru cei care au făcut AstraZeneca propunerea abordată de celelalte ţări a fost de a administra unul dintre cele două vaccinuri cu ARN mesager''.

Liliana Curea, corespondent PROTV: „O surpriză plăcută în ceea ce privește campania de vaccinare: 12.496 de persoane au făcut prima doză de ser anticovid, este o creștere dacă ne gândim la faptul că ieri se vaccinau puțin peste 3500 de oameni iar săptămâna trecută abia treceam de 7500 de persoane pe zi. Autoritățile au anunțat că vor să înceapă chiar de săptămâna viitoare administrarea celei de-a treia doze de vaccin, asta în condițiile în care vedem de la o zi la alta, crește numărul celor care fac această infecție, și primii care vor beneficia de a treia doză de vaccin sunt cei care lucrează în spitale, persoanele care au împlinit 65 de ani și cei cu boli cronice, cum sunt cei cu cancer, cu boli cardiovasculare, cu diabet, hepatită sau persoane care au făcut un transplant. Medicii și cei care lucrează în spitale vor face injecția tot în unitățile medicale în care lucrează, toți ceilalți trebuie să își facă programare, se optimizează platforma în aceste zile și spunea coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare, Valeriu Gheorghiță, că este nevoie de această programare pentru că sunt aproximativ 1,1 milioane de persoane care trebuie să facă cea de-a treia doză de ser anticovid”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!