Reacția unui medic când și-a văzut parafa și semnătura pe adeverințe false. Cine e de vină


Ultimul update: Miercuri 15 Mai 2019 20:13
Data publicarii: Miercuri 15 Mai 2019 18:30
Categorie: Stiri actuale

Fraudă de proporţii în Bucureşti. Un medic a fost reţinut de autorităţi pentru că, fără să îi pese de consecinţe, ar fi eliberat 500 de adeverinţe false prin clinica pe care o administrează.

Este vorba despre documentele necesare pentru permisele de port-armă, carnete de conducere ori chiar a unor atestate pentru şoferi profesionişti. Scandalos este că adeverinţele aveau parafele unor medici care nu mai lucrau de ani buni în clinica respectivă.

Dus miercuri la audieri, medicul Adrian Elisei a invocat dreptul la tăcere. Poliţiştii îl suspectează că a fost creierul unei afaceri ilegale cu acte medicale falsificate, folosite de clienţi pentru a obţine permise de conducere, de port-armă ori de conducere a unor categorii speciale de autovehicule. Doctorul administrează o clinică de pe bulevardul Unirii din Capitală.

La o clinică, polițiștii au plecat peste 500 de adeverinţe medicale false. De exemplu, pentru a obţine un permis de port-armă, un pacient trebuia să treacă de şase controale medicale serioase, inclusiv psihiatrice şi neurologice. Anchetatorii sunt de părere că unii pacienţi nici măcar nu au pus piciorul în această clinică, iar unele teste medicale au fost fictive.

Folosirea unor asemenea adeverinţe obţinute contra-cost ar putea avea consecinţe extrem de grave. O armă ar putea ajunge în mâinile unei persoane nepotrivite ori o maşină de mare tonaj ar putea fi condusă de un şofer cu afecţiuni psihice.

Gabriel Diaconu, psihiatru: „A nu le face înseamnă că oamenii nu mai trec prin niciun filtru. Eu fac asta de zece ani şi am avut o mulţime de cazuri în care din motive medicale, psihologice, i-am spus omului că este inapt temporar sau definitv pentru a-şi prelungi permisul de conducere, de exemplu. Întrebi dacă a avut atacuri de panică, insomie, pierderi de conştientă. Am avut o persoană cu pierderi de conştientă şi i-am zis nu."

Poliţiştii au început cercetările după ce un medic a reclamat că i-a fost folosită fără drept o parafă veche, iar semnătura lui apare pe documente pe care nu le-a văzut vreodată.

Diana Șarca, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: „În urmă cu o lună, am fost sesizaţi de un medic care a aflat cu uimire de o un prieten că numele lui apare pe o adeverinţele medicale de la această clinică. A fost o surpriză, pentru că acest medic nu mai lucra la clinica respectivă de un an şi jumătate."

La percheziţii au găsit documente parafate în numele altor cinci medici care au fost în trecut angajaţi ai clinicii. Angajaţii de acum nu au dorit să comenteze.

Camera ascunsă: „Nu vrem să facem nicio declaraţie. E închisă clinica.”

Doar pentru reporteri, pentru că pacienţii erau primiţi.

Pacientă: „Am avut un consult stomatologic."

În zilele următoare, vor fi chemaţi să dea explicaţii şi cei care şi-au obţinut permisele în acest fel. Celor cu permis de port-armă, documentul le va fi anulat. Există posibilitatea să aibă parte şi de alte probleme penale, dacă se dovedeşte că au încercat cu bună ştiinţă să scape de testele mediale.

Doctorul Adrian Elisei va fi cercetat în continuare pentru fals în delcaratii, sub control judiciar

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO