Reacția unor copii la vederea unei specialități cu caracatiță: „N-am văzut așa ceva"
Zece bucătari au transformat în timp record sute de kilograme de caracatiță în 2.500 de porții delicioase, la un festival culinar, pe malul lacului Floreasca din Capitală.
Vizitatorii curioși au încercat să afle secretele rețetelor cu fructe de mare.
Zece minute au avut la dispoziţie bucătarii să taie grămezile de caracatiţă din faţa lor. Au vrut să fie mai rapizi decât anul trecut, aşa că şi-au adunat forţele pentru ultima etapă în prepararea reţetei de „tapas'' de caracatiţă, o gustare specific spaniolă, căreia şi românii i-au prins gustul.
De aici vor ieşi 2.500 de porţii de tapas de caracatiţă asezonată cu boia afumată, sare de mare şi lămâie.
Uimiţi de rapiditatea bucătarilor, cei mici au testat primii din preparatul aromat.
Băieţel: „N-am văzut niciodată aşa ceva, cum zece oameni vor tăia caracatiţele aşa repede, e impresionant."
Gurmanzii au avut de unde alege, bucătarii i-au ademenit cu peste şi fructe de mare, toate gatite sub privirile lor.
Florin Marin, bucătar: „Avem creveţi în sos de usturoi, ghimbir, usturoi, aici midii de Marea Neagră, o tocăniţă de calamari, uşor picantă, scoici de Marea Neagră în sos de vin. Racii se gătesc undeva la 10 minute, în apă clocotită - sare, foi de dafin, usturoi, după ce s-au înroşit sunt gata".
Preparatele iberice au avut un concurent serios - mâncărurile thailandeze, care au au atras toate privirile. În timp ce erau gătite, cei care le testau puteau privi cum se fac desenele thailandeze pe piele.
Fetiţă: „Îmi place foarte mult. Mi se pare o ţară foarte interesantă."
Cum atmosfera a fost una de vacanţă, iar vremea călduroasă, la finalul unei mese delicioase delicios, unii s-au răcorit în stil italian.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!