Studentul din Galați care și-a amenințat un profesor cu moartea își cere scuze

student

Un student din Galați riscă să fie exmatriculat pentru că și-a amenințat un profesor cu moartea.

Tânărul, care învăța la o facultate din Iași, s-a filmat în timp ce avea o armă albă și îl jignea pe profesorul respectiv. Înregistrarea a ajuns pe internet, iar conducerea facultății cere ca autorul să fie dat afară, chiar dacă s-a împăcat cu profesorul și susține că totul a fost un pamflet.

„Acesta este un mesaj pentru profesorul de laborator de Statistică, de la un student de-al sau care a fost nedreptățit. Vezi cum faci, uită-te pe temele alea!"

Așa și-a început mesajul studentul în anul I la Facultatea de Informatică a Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași.

Tânărul flutura prin fața camerei o armă albă și îl amenința cu moartea pe profesor. El a trimis înregistrarea unui coleg, însă aceasta a ajuns pe internet și a fost văzută de toți profesorii de la facultate, inclusiv de cel vizat.

Citește și
studenti medicina
Cum vor putea obține studenții burse de până la 100.000 de euro

Student: „Am avut niște teme de făcut și le-am trimis domnului profesor, dar a fost o neînțelegere. Eu i-am trimis pe un canal de comunicații, printr-o aplicație și dumnealui dorea să i le trimit și pe email. Temele mi-au fost returnate cu 0 puncte, lucru care m-a deranjat. Mai apoi vorbeam cu un coleg și într-un moment am făcut videoclipul acela. Am făcut doar ca pe un pamflet, doar ca o glumă, fără să am o intenție directă de a face rău cuiva."

Profesorul amenințat: „Temele lui nu erau punctate, pentru că a înțeles greșit termenul de predare. Am fost șocat puțin prima dată, dar din din câte am înțeles nu a fost ceva foarte serios, a fost o glumă. Mi-a explicat că a fost o glumă între ei, el și colegi de-ai lui, dar cineva a postat-o undeva."

Chiar dacă studentul susține că a fost o glumă, colegii profesorului amenințat au luat atitudine, iar consiliul facultății a propus exmatricularea lui. Decizia nu a fost încă luată și va fi discutată de rectoratul Universității.

Adrian Iftene, decanul Facultății de Informatică Iași: „Colegii m-au susținut în această decizie. Vreau să remarc atitudinea pozitivă a studenților din consiliul facultății care au dezaprobat filmulețul făcut de colegul lor care aducea un prejudiciu de imagine colegului nostru mai tânăr, doctorand. Am vorbit și cu tânărul implicat în această acțiune, și-a recunoscut fapta. Mi-a trimis mail prin care își cerea scuze, dar a înțeles decizia pe care o vom lua. A fost teribilism."

Student: „Îmi cer scuze față de ei, eu iubeam această facultate. Am muncit ca să ajung acolo și în momentul de față lucrurile astea nu mai contează din cauza unui videoclip și-mi cer scuze și față de profesor și față de facultate și față de toată lumea pe care am deranjat-o cu videoclipul meu, cu prostia mea pe care am făcut-o."

Adrian Iftene, decanul Facultății de Informatică Iași: „Asta se întâmplă în rețelele sociale, întotdeauna un mesaj care pare neînsemnat la un moment dat, dacă are o anumită tentă, ajunge să devină viral, să fie exponențială trimiterea lui și nu mai poți controla ceea ce vrei să faci cu el."

Dacă va fi exmatriculat, tânărul nu se va mai putea înscrie la nicio facultate a Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iași.

Citește și...
Un student din Iași s-a filmat amenințând cu moartea un profesor:
Un student din Iași s-a filmat amenințând cu moartea un profesor: "Îți tai capul cu cuțitul"

O filmare de groază în care un student de la Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC), din Iași, îl amenință cu moartea pe unul dintre profesori, a fost dată publicității de presa locală.

Cum vor putea obține studenții burse de până la 100.000 de euro
Cum vor putea obține studenții burse de până la 100.000 de euro

Studenţii vor putea să beneficieze de burse în valoare de până la 100.000 de euro pentru proiecte de antreprenoriat, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

Melodie în onoarea medicilor din prima linie, compusă de un tânăr liberian din Cluj-Napoca
Melodie în onoarea medicilor din prima linie, compusă de un tânăr liberian din Cluj-Napoca

Inițiativă inedită a unui tânăr liberian din Cluj-Napoca. El a compus o melodie în onoarea medicilor din prima linie.

Atac rasist asupra unui student din Singapore. „Nu vreau coronavirusul tău la mine în țară”
Atac rasist asupra unui student din Singapore. „Nu vreau coronavirusul tău la mine în țară”

Un student din Singapore a fost bătut cu bestialitate pe o stradă din Londra, de un grup de bărbați. „Nu vreau coronavirusul tău în țara mea” i-ar fi strigat unul dintre agresori, relatează BBC.

Recomandări
Compania JetFly, bănuită că ar fi livrat Armatei Române kerosen neconform. Procurorii DIICOT investighează cazul
Compania JetFly, bănuită că ar fi livrat Armatei Române kerosen neconform. Procurorii DIICOT investighează cazul

În plin război la graniță, procurorii DIICOT investighează în premieră un caz de înșelăciune și diversiune la Forțele Aeriene Române.

"e-Estonia, model pentru viitor". Cum au ajuns elevii estonieni cei mai buni din lume. "Educația e a doua noastră religie"

Educația este foarte importantă pentru estonieni și asta se vede an de an, când elevii din această țară ies mereu pe primele locuri la testele PISA, cele care măsoară nivelul de pregătire și de înțelegere a cunoștințelor.

Un eurodeputat german critică România: „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”
Un eurodeputat german critică România: „Cum n-a fost nimeni atent când a aderat această țară la UE?”

Guvernele Uniunii Europene vor vota în decembrie cu privire la aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.