Profesor de sport, acuzat că atinge fetele, le vorbeşte vulgar şi le jigneşte

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 02 Martie 2018 17:35
Categorie: Actualitate

Scandal la şcoala Vasile Goldiș din Alba Iulia. Unul dintre profesorii de sport este acuzat de mai mulţi părinţi că la ore, atinge fetele, le vorbeşte vulgar şi le jigneşte.

A fost deja sancţionat cu 15% din salariu, însă bărbatul spune că toate aceste acuzaţii sunt false. Joi, mai mulţi părinţi ai elevilor de clasa a 6-a s-au plâns la şcoală că profesorul de sport, un bărbat de 60 de ani, are un comportament indecent la cursuri.

Imediat şcoala s-a sesizat şi l-a penalizat pe professor iar poliţia şi ea a început o anchetă. Dascălul spune că a avut o problemă cu o elevă care a lipsit iar de aici i se trag acuzaţiile. Mai mult el susţine că este nevinovat şi că la oră este obligat, prin activităţile impuse de programă, să aibă un anumit contact fizic cu elevii. Profesorul nu a fost însă suspendat de la oră - dar poliţiştii au preluat ancheta.

Mai mulţi părinţi au mers la director şi s-au plâns că, din cauza profesorului de sport, fetele lor nu mai vor să intre la ora de educaţie fizică. Dascălul ar avea un comportament indecent, spun părinţii elevelor.

Marcela Dărămuș, inspector general ISJ Alba: "S-a constituit o comise de cerercetare la nivelul inspectoratului şcolar care va supraveghea desfăşurarea acestor proceduri legale. Condamnăm categoric aceste fapte şi poate duce până la desfacerea contrcatului de muncă."

Profesorul acuzat susţine însă că este nevinovat, şi că doar a încurajat o elevă care a lipsit mai mult timp să recupereze orele pierdute.

Viorel Oarga, profesor de sport: "Sunt acuzaţii false pe care trebuie să le resping. M-am apropiat de o elevă mai mult pentru că a fost o vreme bolnavă şi a venit la ora de educaţie fizică. Eu am pus mâna pe umărul ei şi am zis bravo, mă bucur că ai venit la ora de educaţie fizică. Sunt situaţii la educaţie fizică când se poate realiza un contact fizic."

Directorul şcolii susţine că profesorul a mai avut şi alte reclamaţii în trecut.

Ramona Popa - director Şcoala Generală "Vasile Goldis" Alba Iulia: "A mai avut în 2012 o condamnare pentru lovirea unor copii - corecţie cu mătura - care s-a soldat cu un dosar penal şi o condamnare de 4 luni cu suspendare. Totul a pornit de la sesizările părinţilor care au reclamanat că profesorul are un limbaj şi un comportament neadecvat faţă de elevi. Limbaj vulgar, jigniţi copiii, făcuţi în toate formele. Vorbim de copii cu vârste cuprinse între 8 şi 11 anii, că ar pipăi fetele, că le-ar vorbi vulgar, are un limbaj care denotă tentă sexuală."

Şi poliţiştii s-au sesizat iar în zilele următoare vor veni şi cu primele concluzii. Profesorul preda de 40 de ani şi este de mai bine de 20 de ani la această şcoală.

Un copil care suferă de autism ar fi fost obligat să poarte o vestă specială la școală
Un copil care suferă de autism ar fi fost obligat să poarte o vestă specială la școală
VIDEO PROTVPLUS.RO
aeroport
Tot mai mulţi pasageri se trezesc că se anulează zborul sau li se pierd bagajele. Care sunt cele mai afectate linii
Siegfried Mureşan, după atacul din Strasbourg: „Sunt în Parlamentul European. Nu intră, nu iese nimeni”
Autostrada Turda-Gilău, blocată din cauza viscolului. De ce nu au ieşit utilajele de deszăpezire
Începe ”migrația” pachetelor pentru românii din străinătate. ”Slănină, ceapă, țuică”
Cazul liftierei care ar fi cerut cadourile copiilor cu cancer. Ce riscă și cum s-ar fi justificat
CAMERA ASCUNSĂ. Porci, vânduți din zonele afectate de pestă. ”E injectat, are tot”
recunoastere faciala
România va folosi la summitul de la Sibiu, în premieră europeană, o tehnologie imposibil de păcălit
O mamă româncă riscă închisoarea şi să-şi piardă copilul în urma acuzaţiilor unui italian
Jaf de 19 secunde, la 100 km/h. O singură greșeală poate însemna moartea pentru hoți
Greu de reținut. Bărbatul care și-a bătut iubita s-a jucat marți cu poliția, care l-a lăsat apoi liber
Militarul care și-a ucis iubita, o coafeză din Titu, condamnat la 25 de ani de închisoare
Motivul pentru care o femeie i-a incendiat casa fostului iubit: „Nu te puteai apropia, că săreau oalele”