Profesoara Gabriela Dăneț de la Colegiul Național I.L Caragiale din București a explicat că subiectele de la BAC 2022 la Matematică au fost destul de simple și cu siguranță s-a ținut cont de pandemie și cursurile online.

Profesoara Gabriela Dăneț a realizat o rezolvare a subiectelor la Matematică de la BAC 2022 pentru Știrileprotv și a analizat subiectele primite anul acesta de absolvenți.

„Îmi par mai simple prin prisma faptului că nu au fost „chichițe”. Sunt în nota obișnuită, fără grad de dificultate mare. Sunt și câteva subpuncte care fac diferența între elevii foarte buni și cei serioși, doar. Dar eu zic că s-a ținut cont, clar, de pandemie și nu s-a vrut să-i pună în dificultate. Au vrut doar să îi testeze și să vadă dacă s-au pregătit”, consideră profesoara.

Ea spune că prin realizarea acestor subiecte s-a urmărit doar verificarea candidaților și nu punerea lor în dificultate. „Nu au încercat să-i prindă cu lucrurile unde se știe că elevii nu fixează bine lucrurile. Au mers pe subiecte pe care dacă ai învățat să știi să le faci, fără să ai nevoie de o idee genială, atunci, le loc”.

În ceea ce privește notele pe care le vor primi elevii care au dat BAC-ul la Matematică, profesoara de la I.L. Caragiale consideră că elevii care și-au dat silința vor putea lua foarte ușor peste 8, în timp ce cei de la școli mai puțin bune și de la liceele mai slab cotate vor avea dificultăți în a obține nota 5.

„La liceul nostru nu cred că ar fi o problemă în ceea ce privește elevii picați, dar nu știu ce se întâmplă la alte licee, cei care au pierdut mult în online, nu știu cum o să se descurce, cît de mult au putut să recupereze. Liceele mai slab cotate ar putea să aibă „picați” destui.

Subiectul 1 ajunge doar la nota 4, dar să știți că și la primul subiect trebuie să știi materia din doi ani de zile. Nu sunt dificile ca rezolvare, dar trebuie să știi proprietăți și definiții. Nu suntușor de luat toate punctele pentru cei care nu au învățat”, a mai spus Gabriela Dăneț.

Subiecte și bareme la Matematică de la BAC 2022

Subiecte Matematică BAC 2022  Mate-Info

Bareme Matematică BAC 2022 Mate-Info

Subiecte Matematica BAC 2022 -Științele Naturii

Bareme Matematica BAC 20222 - Științele Naturii

Subiecte Matematica BAC 2022 - Tehnologic

Bareme Matematica BAC 2022 - Tehnologic

Subiecte Matematica Bac 2022 - Pedagogic

Bareme Matematica BAC 2022 - Pedagogic