Probleme grave la construirea pasajului feroviar de la Otopeni. Ce promite ministrul Transporturilor

×
Codul embed a fost copiat

Ca să nu ne pierdem onoarea în fața Europei, pasajul feroviar de la Otopeni și aeroportul Băneasa va fi deschis până la începutul Campionatului European de Fotbal.

Pentru a fi îndeplinită această promisiune a ministrului Transporturilor, trebuie rezolvate câteva probleme grave. Să se elibereze mai multe autorizații de construcție, în timp ce judecătorii trebuie să decidă dacă pasajul feroviar nu îi va afecta pe proprietarii clădirilor din apropierea lui.

În urmă cu două luni, era anunțată, cu surle și trâmbițe, începerea lucrărilor pe aeroportul Băneasa. Dar nu s-a făcut mai nimic, pentru că nu au fost eliberate autorizațiile de construcție. Ministrul Transporturilor spune că mai e foarte puțin de așteptat.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: „Pe 21 ianuarie o să fie gata autorizațiile, iar pe 22 o să aveți autorizația de construcție de la ministerul Transporturilor. Vom fi gata până în mai”.

Pe acest aeroport ar urma să ajungă echipele de fotbal care vor juca patru meciuri în București. Pentru că în joc este onoarea României, Lucian Bode a decis pe drumul între două șantiere că directorul aeroportului Băneasa va trebui să demisioneze dacă lucrările nu vor fi gata.

Citește și
trafic dn1
Trafic de coşmar pe DN1. Oamenii au făcut sudoku şi au discutat cu şoferii de pe contrasens

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: „Trebuie să avem onoare, să nu ne facem de râs. Am stabilit cine o să-și dea demisia, directorul aeroportului Băneasa”.

Până pe 14 iunie ar trebui să ajungă la aeroportul Otopeni și trenuri de la Gara de Nord. Pentru asta trebuie să fie gata pasajul feroviar de peste DN1.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: „Până la Campionatul de Fotbal vom putea să mergem cu trenul”.

Dar pasajul este în impas, pentru că doi proprietari au blocat exproprierile la Curtea de Apel. CFR a anunțat că va face recurs și îi asigură pe oameni că nu vor avea probleme.

Marius Chiper, directorul CFR Infrastructură: „O să fie trenuri silențioase, panouri fonoabsorbante”.

Ministrul Lucian Bode susține că a discutat la telefon și cu Ion Țiriac, pentru a-l asigura că șantierul nu-i va deranja pe cei care se antrenează la patinoarul Fundației Țiriac.

Constructorul a anunțat că a montat câteva grinzi de beton, dar și tablierul de metal pe pasaj. Lucrările sunt destul de avansate în această parte a șantierului. Sunt mai întârziate pe bucata cealaltă de șantier, de peste DN1. De altfel, antreprenorul va închide circulația pe șosea, dar promite să nu facă mult deranj.

Trenul ar urmă să circule cu 80 de kilometri la ora pe pasajul cu o înălțime de 7 metri.

Citește și...
Pasajul Gara de Nord - Otopeni, în impas. Exproprierile din zonă au fost suspendate
Pasajul Gara de Nord - Otopeni, în impas. Exproprierile din zonă au fost suspendate

Pasajul de pe calea ferată Gara de Nord - Aeroportul din Otopeni, care ar trebui să fie gata până la Campionatul European de Fotbal, are din nou probleme.

Trafic de coşmar pe DN1. Oamenii au făcut sudoku şi au discutat cu şoferii de pe contrasens
Trafic de coşmar pe DN1. Oamenii au făcut sudoku şi au discutat cu şoferii de pe contrasens

9 ore de la Otopeni la Braşov şi 43 de kilometri de coloană continua de maşini. Este recordul de aglomeraţie stabilit pe DN1, joi... însă ar putea fi doborât chiar vineri.

Celebru designer industrial internațional, despre aeroportul Otopeni: ”E o rușine!”
Celebru designer industrial internațional, despre aeroportul Otopeni: ”E o rușine!”

Apartamentele comuniste ale românilor, mobilate încă în stilul anilor 80, sunt ca niște cuști fără lumină în care piesele de mobilier sunt așezate la întâmplare, susține Karim Rashid, unul dintre cei mai faimoși designeri industriali din lume.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.