Printul Charles si-a incheiat vizita in Romania la Teatrul National. Un copil i-a sarit in brate in Centrul Vechi

31-03-2017 11:56


Printul Charles si-a incheiat vizita oficiala in Romania. Joi seara, Alteta Sa Regala s-a intretinut in cadrul unei receptii cu procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi, dar si cu premierul Sorin Grindeanu.

Iar vineri si-a inceput ziua cu o plimbare in centrul vechi al Capitalei. A mers si la Teatrul National, unde s-a intalnit cu Ion Caramitru, omul care in 1997 l-a invitat pentru prima data la noi in tara.

Prima oprire a invitatului regal a fost la Hanul lui Manuc, un monument a carui poveste incepe la 1806. Apoi, Alteta Sa Regala a trecut pe la Curtea Domneasca si s-a plimbat pe strazile din centrul Vechi. Cunoscut pentru pasiunea sa fata de arhitectura s-a interesat de situatia monumentelor din aceasta zona. Iar un copil, voluntar in cadrul proiectului Ambulanta pentru Monumente, l-a luat prin surprindere si l-a imbratisat.

Printul de Wales a ajuns apoi la Biserica Stavropoleos, unul dintre putinele monumente bisericesti restaurate exemplar. Aici, oaspetele a asistat si la un moment de muzica religioasa.

Apoi, la Teatrul National a stat de vorba cu cel care a avut in urma cu 20 de ani ideea de a-l invita la noi in tara si de a-i propune sa militeze pentru salvarea patrimoniului nostru.

Ion Caramitru, directorul TNB: "Mi-am amintit ca in iunie 1989 am auzit la BBC speech-ul altetei sale regale facand apologia arhitecturii moderne, care ar trebui sa tina cont si de cea clasica, spunand ca altfel o sa ajungem ca Romania. Si-a adus aminte ce facea Ceausescu cu monumentele, cu satele."

In tinerete, printul Charles a fost pasionat de actorie si a jucat in cateva piese de teatru. Acum a vizitat salile si culisele.

Joi seara a participat la o receptie data de ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, unde a cunoscut-o pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

De asemenea, a schimbat cateva vorbe cu premierul Sorin Grindeanu si cu ministrul de externe, Teodor Melescanu.

Italia este urmatoare tara pe care Mostenitorul Coroanei Britanice o va vizita in cadrul turneului sau european.

VIDEO PROTVPLUS.RO