Primele masuri luate dupa accidentul din parcul de distractii din Buzau. Femeia care a cazut din carusel este in stare grava

Ultima actualizare: 23-06-2016 01:01

Au aparut primele concluzii ale anchetei declansata la Buzau, dupa ce o femeie de 33 de ani si fiul ei de 9 ani au fost raniti intr-un parc de disctractii, dupa ce au cazut de la peste doi metri inaltime cu un avion in miniatura, parte a unui carusel.

Tiribomba era manevrata de o persoana necalificata, spun comisarii OPC si nu exista un contract cu o firma specializata care sa ii verifice functionarea corecta.

Comisarii de la Protectia Consumatorului au mers luni in parcul de distractii de la marginea Buzaului si au verificat caruselul in care s-au ranit femeia de 33 de ani si fiul ei. De asemenea, au verificat toate autorizatiile proprietarului tiribombei si au descoperit repede primele nereguli.

Nicusor Dinulescu, seful CJPC Buzau: "Nu aveau persoana autorizata ISCIR care sa exploteze utilajul si faptul ca nu exista un contract cu o firma de montare-demontare care sa integritatea acesteia."

O ancheta in desfasurare are si Inspectoratul de Munca. Se pare ca accidentul s-ar fi petrecut din cauza unei defectiuni la instalatia hidraulica a tiribombei.

Instalatia din cauza careia s-a produs accidentul urmeaza sa fie expertizata intr-un laborator special al ISCIR. Specialistii de acolo trebuie sa stabileasca, printre altele, cat de veche era aceasta, cand a fost verificata ultima oara si daca avea defectiuni de care proprietarul stia si pe care nu le-a remediat la timp.

Proprietarul caruselului recunoaste ca acesta era vechi de aproape 15 ani, dar sustine ca ii facuse toate verificarile.

Stefan Dumitrescu, proprietarul caruselului: "Suntem in ordine cu toate autorizatiile, suntem autorizati ISCIR, fara a avea autorizatiile respective nu te poti instala nicaieri. Reviziile se fac anual de catre o firma autorizata care se numeste ISCIR."

Vizitatorii parcului de distractii se tem ca accidentul s-ar putea repeta. Multe dintre tiribombele din zona sunt foarte vechi, spun ei.

Comisarii de la Proctectia Consumatorului spun ca vor verfica in perioada urmatoare toate tiribombele din parcul de distractii de la marginea Buzaului.

Femeia de 33 de ani este in stare stabila, dar grava, spun medicii. Pentru ca are mai multe fracturi, dar si leziuni care ii pot pune viata in pericol, ea fost transportata la un spital din Bucuresti. Acolo urmeaza sa primeasca ingrijiri de specialitate pe care doctorii din Buzau nu ar fi putut sa i le acorde.

Vestea buna este ca fiul ei de 9 ani si-a revenit aproape complet in urma accidentului si a si fost externat din spital.

Ancheta in acest caz este plina desfasurare. Deocamdata, politistii au deschis un dosar penal pentru nerespectarea normelor de siguranta si securitate in munca. In plus, in momentul in care femeia de 33 de ani va iesi din spital si va depune plangere impotriva proprietarului caruselui, cercetarile se vor face si pentru vatamare corporala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO