Primarul din Tulcea a fost arestat pentru 30 de zile. Constantin Hogea, acuzat de DNA ca a primit mita un apartament

Ultima actualizare: 02-06-2015 07:04

Primarul municipiului Tulcea a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la propunerea procurorilor anticoruptie. Hotararea a fost luata vineri seara de judecatorii Tribunalului Galati, iar avocatul edilului a anuntat ca va contesta decizia.

Constantin Hogea este acuzat ca ar fi primit mita un apartament, de la un om de afaceri, pentru a-i acorda lucrari publice, dar si concesionari de terenuri. In acelasi dosar, omul de afaceri va fi cercetat sub control judiciar.

Hogea a intrat anul trecut si in atentia inspectorilor Agentiei Nationale pentru Integritate, intrucat detine o avere pe care nu o poate justifica doar cu salariul de primar.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de DNA, procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a primarului Constantin Hogea pentru luare de mita si a administratorului unei societati comerciale, Constantin Cornel Georgescu, pentru dare de mita. De asemenea, s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pe o perioada de 60 zile pentru sotia primarului, Valeria Hogea, acuzata de complicitate la luare de mita, arhitectul sef din Primaria Tulcea, Maria Brudiu si secretarul primariei, Constantin Valer Pop, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit procurorilor, Constantin Hogea, Pop Valer Constantin si Brudiu Maria, au semnat si eliberat pentru o firma administrata de inculpatul Georgescu Cornel Constantin o autorizatie de construire a unui bloc de locuinte situat in imediata apropiere a unor obiective cu regim special, fara a se fi obtinut avizele prealabile de la Ministerul Justitiei si Ministerul Aparii Nationale, conform legislatiei in vigoare, primarul primind, cu titlu de mita, un apartament cu trei camere situat in acel imobil, ocupat in prezent de fiica sa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO