Primarul din Targu Secuiesc, amendat de prefect pentru ca a arborat putine steaguri de 1 Decembrie

Ultima actualizare: 12-12-2014 06:57
1 Decembrie

Primarul din Targu Secuiesc, Bokor Tibor, a fost amendat de Prefectura Covasna cu 5.000 de lei pentru ca in oras au fost arborate "doua-trei steaguri" ale Romaniei la ceremoniile de 1 Decembrie.

Prefectul judetului Covasna, Marius Popica, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX ca primarul din Targu Secuiesc, Bokor Tibor (UDMR), a fost amendat cu 5.000 de lei, pe baza HG 1157/2001 privind Normele de arborare a drapelului Romaniei, intonarea imnului national si folosirea sigiliilor cu stema Romaniei.

Actul prevede obligativitatea arborarii drapelului national in locurile publice cu prilejul sarbatoririi unor evenimente deosebite sau pe durata desfasurarii unor ceremonii, precum Ziua Nationala a Romaniei, Ziua Drapelului National sau alte sarbatori de acest fel, si pe baza acestei hotarari de guvern primarul din Targu Secuiesc era, potrivit prefectului, obligat sa impodobeasca cu steaguri traseul si locul in care s-au desfasurat ceremoniile oficiale.

"Inaintea Zilei Nationale a Romaniei am trimis adrese oficiale catre primarii oraselor unde urmau sa aiba loc festivitati. Pe primarul din Targu Secuiesc l-am sunat personal si cand am ajuns acolo ne-am trezit cu vreo doua-trei steaguri. Trebuie sa inteleaga toata lumea ca legea e lege si ca avem obligatia de a o respecta", a declarat prefectul Marius Popica.

Primarul municipiului Targu Secuiesc, Bokor Tibor, a afirmat insa, intr-o conferinta de presa, ca masura este nejustificata, motiv pentru care va contesta amenda.  "Spatiul public a fost impodobit cu steaguri tricolore, insa legea nu reglementeaza numarul de steaguri ce trebuie arborate cu prilejul acestor ceremonii, prin urmare lasa loc de interpretari", a spus primarul Bokor Tibor.

De 1 Decembrie, la Targu Secuiesc au fost arborate si mai multe steaguri negre pe unele cladiri private din centrul orasului, iar acest gest a fost considerat de prefectul Marius Popica unul ofensator, el solicitand Primariei Targu Secuiesc si Politiei sa faca o ancheta in acest caz.De asemenea, presedintele PNL Sfantu Gheorghe, Madalin Guruianu, a depus o plangere la Politie atat pentru arborarea acestor steaguri de doliu, cat si pentru scandari anti-maghiare ale membrilor Noii Drepte la Sfantu Gheorghe, tot cu ocazia zilei de 1 Decembrie.  Seful Politiei Judetene Covasna, comisarul sef Ion Popa, a declarat, marti, in conferinta de presa, ca se fac cercetari in cazurile mentionate.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO