Primarul cu tabloul cu Ceaușescu în birou, de negăsit pentru explicații. Ce spune legea

Ultima actualizare: 16-04-2019 14:11

Poveste neobişnuită într-o comună din Prahova. Acuzat că şi-a instalat în birou un tablou cu Ceauşescu, primarul din Podenii Noi s-a încuiat în birou o zi întreagă doar ca să nu dea explicaţii.

În vreme ce angajatele susţineau că edilul e pe teren, vecinii se jură că l-au văzut la geamul primăriei, ba chiar i-au făcut şi cu mâna. Jurnaliştii l-au aşteptat zadarnic la uşă 7 ore, până când programul instituţiei s-a încheiat. Potrivit legii, promovarea în public a persoanelor vinovate de genocid se pedepseşte cu închisoarea.

Un localnic, fost consilier, i-a făcut primarului Mihai Alionte o fotografie în birou. Pe un perete, la loc de cinste, un tablou de mare dimensiuni îl înfăţişa pe Nicolae Ceauşescu.

Poza a fost apoi postată pe o reţea socială şi zărită şi de poliţişti care au început să facă verificări. Legea spune că promovarea în public a cultului persoanelor vinovate de genocid se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani.

Dorinel Ţintea: ”Am rămas stupefiat, vă daţi seama ce să caute în spaţiul public un birou…tablou cu Nicolae Ceauşescu. Fiind consilier, mai acum câţiva ani chiar făcea un cult al lui Ceauşescu.”

Jurnaliştii s-au dus luni dimineaţă la Primărie ca să ceară edilului un punct de vedere. Camerele de supraveghere de peste drum demonstrau că bărbatul a intrat în instituţie la ora 8:20, însă acolo nu a mai fost de găsit, iar uşa biroului său a rămas zăvorâtă.

Toată ziua, secretara şi angajatele au susţinut că primarul e pe teren. Telefonul său mobil suna, însă nimeni nu a răspuns.

După 7 ore de aşteptare s-a găsit subit şi cheia de la biroul primarului. Doar că pe perete trona acum un mare afiş al USL.

În tot acest timp edilul ar fi stat încuiat în biroul viceprimarului, de care îl desparte o uşă interioară. Şi apoi a rămas undeva în sediul primăriei.

Pe localnici nu-i surprinde gestul primarului, care e greu de găsit când ai vreo problemă.

Mihai Alionte este la al doilea mandat de primar al comunei Podenii Noi, din partea PNL.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO