Prima autostradă urbană, "aproape gata", cu o întârziere de 2 ani. IMAGINI EXCLUSIVE


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 16 Octombrie 2018 18:57
Categorie: Stiri actuale

Cu o întârziere de 2 ani, prima autostradă urbană din România este aproape gata. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere promite că şoseaua de viteză va fi deschisă cel târziu pe 1 decembrie.

Vitalie Cojocari şi Ioan Bucşă au testat în premieră această autostradă şi au calculat cât timp vor câştiga şoferii, care vor circula pe acolo.

Iată cum se vede autostrada urbană din dronă. Asfaltul de bază este turnat peste tot. Podurile de peste calea ferată, lac şi strada Popasului au fost şi ele terminate şi asfaltate. O echipă a Ştirilor PRO TV a parcurs marţi pentru prima dată întregul traseul al autostrzii urbane de la un capăt la celălalt.

Autostrada urbană este gata în proporţie de mai bine de 98 la sută. În acest moment se fac lucrările de finisaj. Adică, se montează balustrada de pe margine. Pilonii de iluminat. Iar la final urmează să fie turnat ultimul strat de asfalt de uzură. Acolo unde sunt case în vecinătate, vor fi montate panouri care să absoarbă zgomotul.

Cei care vor intra dinspre centura pe prima autostradă urbană din România trebuie să ştie că aceasta, la început, va avea 3 benzi, ulterior se va îngusta la 2 benzi. Viteză maximă de deplasare va fi de 100 de km pe oră. Prima autostradă urbană urmând să fie iluminată pe timp de noapte.

Autostrada se va termina în strada Petricani, unde va fi instalat un semafor. Doar provizoriu, până când va fi lărgită pe patru benzi şi prelungirea ei, şoseaua Fabrica de Glucoză, ce duce până în cartierul Floreasca.

Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR: "Sfârşitul lunii noiembrie, 1 decembrie, practic această autostradă trebuie să fie finalizată. În momentul în care se vor termina lucrările se va calcula cât s-a întârziat şi din cauza cui s-a întârziat şi ce este imputabil constructorului se va aduce la cunoştinţă el va trebui să plătească penalizări."

Întârzierile s-ar ridica până acum la 2 ani, conform Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere. Chiar şi aşa, când va fi gata şoseaua de viteza îi va ajuta mult pe şoferi. O demonstrează un experiment făcut astăzi.

De la un capăt, la altul, autostrada urbană poate fi parcursa în 5 minute. Acum, şoferii care vor să ajungă de la Şoseaua de Centură a Capitalei în oraş, parcurg aceasi distanţa în cel puţin 35 de minute.

VIDEO PROTVPLUS.RO