Atac armat la sediul YouTube: patru răniți. Agresorul s-a sinucis. VIDEO

03-04-2018 23:19

impuscaturi sediu Youtube

Un atac armat a avut loc, marți seara, la sediul YouTube din nordul Californiei.

Patru persoane au fost lovite de gloanțe, au anunțat autoritățile.

Persoanele rănite au fost transportate la Spitalul General din San Franciso. Una dintre ele a fost rănită ușor, alta e în stare gravă, iar alta în stare critică.

Agresorul, o femeie, a fost găsit mort de poliție la o oră și jumătate de la izbucnirea atacului. Acesta s-a sinucis cu arma cu care a comis atacul.

Desfăsurarea evenimentelor livetext

UPDATE 01:00 Spitalul San Francisco a anunțat că un rănit este în stare stabilă, un altul în stare gravă, iar un al treilea în stare critică.

UPDATE 00:55 Donald Trump a postat pe Twitter că este alături de familiile victimelor și a lăudat poliția pentru cum a acționat.

UPDATE 00:45 Oamenii legii au găsit-o moartă pe femeia care a comis atacul. Aceasta s-a sinucis împușcându-se.

UPDATE 00:37 Clădirea a fost evacuată, iar acum polițiștii îl caută pe atacator cameră cu cameră.

UPDATE 00:27 Președintele SUA, Donald Trump, a fost informat despre situația de la sediul YouTube, anuntă presa din Statele Unite.

UPDATE 00:20 La spital ar fi ajuns 4-5 persoane, potrivit Sky News. Una dintre ele a fost împușcată în burtă, iar o alta, în picior.

Relatările martorilor

„Atacator la sediul YouTube. Am auzit împușcături și am văzut oameni alergând, în timp ce mă aflam la birou. M-am baricadat într-o cameră cu colegii”, a scris un angajat al companiei, Vadim Lavrusik pe Twitter.

Ulterior, el a precizat că a fost evacuat și că se află în siguranță.

 

Din relatările de pe rețelele de socializare, cel puțin două persoane ar fi fost rănite, informează The Sun. Todd Sherman, care lucrează în cadrul companiei, a scris pe Twitter că a văzut „dâre de sânge” pe jos, în timp ce fugea din clădire.

„M-am uitat pe jos și am văzut dâre de sânge pe podea și pe scări. M-am uitat în jur să nu fie vreun pericol, apoi am coborât și am ieșit afară”, a precizat Sherman.

Inițial, el a spus că a crezut că oamenii fug din cauza unui cutremur, dar că apoi a realizat că un atacator înarmat este în clădire.

Într-un mesaj postat pe contul de Twitter al YouTube se precizează: „În cazul situației de la YouTube, colaborăm cu autoritățile și vom oferi informații oficiale în momentul în care devin disponibile”.

La 20 de minute de la atac, sediul YouTube a fost evacuat, iar Poliția verifică fiecare încăpere din clădire, pentru a descoperi atacatorul, care este încă în libertate.

O femeie care locuiește în apropiere a declarat, pentru Fox News: „Eram în curte când am auzit împușcături. S-a auzit: bum, bum, bum și apoi s-a oprit. A fost un foc după altul. Apoi s-a făcut liniște, de parcă ar fi plecat”.

 Conform CBS Local, ar fi vorba despre un atac în desfășurare la sediul YouTube din San Bruno. Poliția nu a confirmat inițial incidentul, dar a scris apoi pe Twitter, sfătuind oamenii să evacueze zona. Astfel, poliția din San Bruno și șeriful ținutului San Mateo colaborează pentru soluționarea crizei, informează The Independent.

Martorii citați de LA Times precizează că în zonă au ajuns zeci de pompieri și polițiști. Alții spun că oamenii legii erau înarmați. Din filmările de la locul incidentului se pot observa persoane cu mâinile deasupra capetelor care părăsesc clălidea, situată într-o suburbie la sud de San Francisco.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO