Petre Daea trădează oaia. De Crăciun, ministrul mănâncă porc
Ministrul Agriculturii duce campania "Alege oaia" și în restaurante. Ca să ne convingă să mâncăm miel sau berbecuț, chefii au pregătit carnea după rețete speciale.
Dedicat campaniei care încurajează consumul de carne de oaie, Petre Daea recunoaște totuși că de Crăciun păstrează tradiția și va mânca porc.
Cotletele de berbecuț și friptură de oaie au fost reinterpretate într-o școală de bucătari.
Chef Nico Lontraș: "Am încercat să călătorim în jurul lumii cu oaia românească pentru că am avut gastronomie de la asiatică până la fusion."
Bucătării ne vând câteva ponturi, astfel încât carnea să fie fragedă atunci când o pregătim și să piardă din mirosul specific.
Bucătar Adrian Bundariu: "Punem carnea la macerat trei zile înainte, folosim vin sau bere, ca să se înmoaie. După ce a stat astea trei zile la macerat o spălăm, o condimentăm și o băgăm la cuptor."
Bucătar: "Se poate prepara și în subvid, la grătar, la cuptor, în toate felurile, doar să vrei să o mănânci. Merge cu vin roșu."
Obișnuit să promoveze campania ”Alege oaia” prin târguri, de această dată ministrul a gustat preparate mai sofisticate, gătite de maeștrii bucătari. Recunoaște însă că de sărbători va respectă tradiția și va mânca porc.
Petre Daea: "De toate mănânc, dar cu siguranță voi păstra ritualul zilelor de la sfârșit de an. Îmi face oaia cu ochiul."
Prin campania deja celebra "Alege oaia", ministerul Agriculturii încurajează consumul de carne de oaie.