Peste 100 de artiști, reuniți la Convenția Tatuajelor din București: „E pielea mea”
Peste 100 de artiști sosiți din toată lumea la București demonstrează în acest weekend pe pielea altora că tatuajul este mai mult decât o încercare de a fi remarcat sau o formă de teribilism.
Convenția tatuajelor dictează tendințele, cum sunt „brațele negre" sau simbolurile scrijelite pe scalp. Dar e și ocazia pentru specialiștii români să intre sub ochiul critic al colegilor de peste hotare.
Întins pe burtă, un domn îndură demn, de câteva ore, un amplu proces de creaţie.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Bărbat: „E o poveste de dragoste, m-am reîndrăgostit de a mea soţie.”
Reporter: „E un spate întreg!”
Bărbat: „Cum împărţiţi treaba? Lucraţi amândoi deodată.”
Artist: „E vorba de cum te simţi tu cu omul cu care lucrezi. E un tandem, la un moment dat. ”
Reporter: „Dar anturajul tău cum a primit vestea?”
Femeie: „Nu le-a plăcut, dar ce să faci? Nu e pielea lor, e decizia mea, e pielea mea.”
Artiştii din toată lumea adunaţi în Capitală au însă o altă variantă. Un olandez spune că nu le-ar da voie copiilor lui să facă la fel ca el un ornament definitiv pe scalp.
Cetățean olandez: „Oriunde mergi, dacă ai ceva tatuat pe faţă, nu poţi ascunde şi e posibil să nu fii angajat nicăieri, pentru că şefii se tem de reacţia clienţilor.”
Un alt specialist chinez, care aduce mai degrabă a elev de liceu, spune că tatuajul trebuie să fie o decizie asumată.
Specialist: „Orice tatuaj e special. Dacă eu îţi fac unul, nu îmi dau cu părerea, dacă modelul e frumos său urât. Pentru tine e deosebit!”
Cert e ca şi în România cei care fac tatuaje sunt recunoscuţi drept artişti. Cei talentaţi trăiesc mai mult decât confortabil, cerând între 200 şi 300 de lei pentru o oră de lucru.
Artist: „Până acum era mai mult hobby, pasiune și mi-am dat seama că doar asta pot să fac. Şi îmi doresc să fac asta toată viaţa!”
Costi Azoiței, artist: „Avem 110 artişti invitaţi din toate colţurile lumii şi uite că au de lucru. Eu am făcut ieri 56 de ani. Am început să tatuez când aveam 19. Atunci nimeni nu purta mănuşi, iar acele ni le făceam singuri, din umeraşe. Toţi din zona asta sunt deosebit de talentaţi!”
Dovada că mai mulţi artişti români au reuşit să-şi deschidă saloane peste hotare. Recent, o parte din ei explorează un trend venit din Statele Unite.
Artist: „Tatuajul este extrem de util, nu e doar artistic, ci şi terapeutic. E un fenomen de întinerire a corpului, atunci când camuflezi cicatricile, de pildă.”
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!