Peste 1.700 de militari participă la exercițiul „Spring Storm”, pe litoralul românesc

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Concentrare impresionantă de forţe militare, zilele acestea, pe litoralul românesc. Peste 1.700 de soldaţi români şi străini participă la un exerciţiu comun şi se antrenează atât la sol, cât şi în aer.

Din scenariu nu lipsesc nici focurile de armă, nici vehiculele blindate sau avioanele de luptă.

A fost mobilizare de forţe atât pe mare, cât şi pe uscat. La antrenamente participă o adevărată armată, din care fac parte atât soldaţi români, cât şi americani, francezi, ucraineni şi georgieni.

Militarii americani le-au arătat, luni, partenerilor români un tip de operaţiune de desant pe plajă. Pentru acest exerciţiu au fost folosite blindate de peste 40 de tone, lansate în largul mării, dar şi drone pentru supravegherea zonei de conflict.

Lt.col Dumitru Teodosiuc, comandant batalion 306 Infanterie Marină: „Cel mai important în acest exerciţiu este antrenarea în comun cu americanii. Avem nevoie de aşa ceva. Suntem parteneri NATO."

Martin Steley, comandant unitate:Petrecem clipe plăcute împreună cu aliaţii noştrii NATP. Este un exerciţiu foarte bun pentru că vedem cum lucrează, ei ne văd cum lucrăm."

În scenariu a fost inclus şi un atac asupra unui grup de clădiri, aflat sub controlul unei grupări paramilitare. Pe câmpul de luptă a fost prezentă şi o grupă formată numai din doamne. La doar 28 de ani, Lucia este comandant de navă militară, scafandru şi comandantul subunităţii din care face parte.

Lucia Zbranca, ofiţer:Am făcut cunoaşterea armamentului fetelor americane M9 şi M16, ne-au împărtăşit şi din armamentul propriu şi ne pregătim pentru tragere în comun." 

Christine Sharp: „În România este nemaipomenit pentru noi, pentru că împreună învăţăm să comunicăm, să lucrăm şi este în beneficiul nostru."

Exerciţiul multinaţional Spring Storm se încheie joi.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO