Pericol de explozie intr-un cartier din Piatra Neamt. Un barbat bolnav psihic avea in casa peste 70 de litri de benzina

Ultima actualizare: 15-08-2016 07:12

Teroare pentru locuitorii unui cartier din Piatra Neamt. De mai bine de trei ani un vecin de 65 de ani cunoscut cu afectiuni psihice isi ameninta zilnic vecinii. Recent a fost pe punctul de a arunca in aer mai multe case.

Planul teribil a fost oprit la timp, iar individul este cercetat acum pentru tentativa de distrugere prin incendiere.

Iulian Cretu, localnic: "Lemnele astea, era in mijlocul lor un recipient de doi litri jumate legat cu fitil inmuiat in benzina, iar deasupra in pod mai erau opt litri cu doua mormane si asteptau sa ia foc."

Vecinii au sunat alarmati la 112 si interventia rapida a pompierilor a impiedicat un dezastru. Politistii au gasit in locuinta scandalagiului peste 70 de litri de benzina.

Iulian Cretu, localnic: "De aici a dat foc, aici era o franghie imbibata in benzina si a venit in partea ailalta unde erau doua butelii pline legate una de alta chiar langa peretele unde dormim. Le-am dat drumul si intr-o ora s-au golit, asadar erau mai mult de 12 kilograme. Daca explodau alea exploda si aici si saream toti."

Maria Crivat, vecina: "Marti seara cand s-a intamplat m-a chemat vecina si am stat de la noua pana pe la 11 daca ramaneam cred ca eram amndoua moarte. Copiii ii tinem in casa ca ne e frica sa ii lasam afara."

Barbatul a asezat in fiecare incapere din locuinta sa lemne ca pentru un foc de tabara iar in mijloc a pus cate un bidon cu benzina astfel incat flacarile sa se extinda rapid.

Scandalagiul a ajuns si la spital insa dupa cateva zile a fost trimis acasa. Cei din jur sunt terorizati.

Horia Puiu, vecin: "Stam in stres si ne gandim la ce se poate intampla noaptea. Ziua poti actiona, dar noaptea la 12 in somn ce faci? As vrea sa stiu daca autoritatile care il pun in libertate isi asuma responsabilitatea pentru ceea ce se va intampla, poate pierderi de vieti omenesti. Nu se gandeste nimeni la lucrul asta?"

Gheorghe Olaru, vecin: "Acum cand l-a arestat a zis ca chiar daca se duce la politie cand vine inapoi tot da foc pentru ca vrea sa ramana cenusa aici. El nu judeca, pentru ce sa mai vorbesc cu el?"

Vecinii spun ca individul a fost casatorit pana in urma cu sapte ani insa nevasta l-a parasit din cauza batailor. Din acel moment furia barbatului s-a indreptat catre vecini.

Potrivit procurorului, piromanul va ajunge intr-un centru pentru bolnavi psihic pana la finalizarea cercetarilor si a expertizei.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO