Pe timpul verii, spargerile de locuințe se înmulţesc. Măsuri pentru a evita să fiți jefuiți

Ultimul update: Joi 12 Iulie 2018 20:27
Data publicarii: Joi 12 Iulie 2018 19:17
Categorie: Actualitate

Înainte să plecați în concediu, nu uitați că hoții nu îşi iau vacanță, așa că luați-vă toate măsurile de siguranță pentru locuință.

Polițiștii spun că în această perioadă se confruntă cu o creștere a numărului de spargeri de case și apartamente. Pe lângă hoții care folosesc metode clasice, au apărut și infractori care escaladează garduri înalte și balcoane în câteva secunde ca niște sportivii de parkour.

Aşa că avem nevoie, de sisteme sofisticate de alarmă.

Sportivii de parkour transformă fiecare obstacol pe care îl întâlnesc în cale, ziduri, garduri, balcone sau rampe, într-un plus. După aceste reguli, un hoţ a fost suprins de camerele de supraveghere şi chiar de proprietari, escaladând în câteva secunde gardurile unor vile din Ilfov, ca să intre înăuntru să le jefuiască.

Ciprian Romanescu, purtătorul de vucant IPJ Ilfov: "Genul acesta de escaladări sunt benefice pentru ei tocmai pentru că reuşesc mai uşor să intre în case de lux, escaladând gardurile de beton. Acest gen de infractor se încadrează în tipologie hoțului semi-mascat, care este îmbrăcat în haine lejere, negre".

Bărbat prins pe stradă cu 350 de chei la el. Ce s-a găsit în locuinţa sa

În Ilfov, în acest an fost înregistrate 256 de furturi din locuinţe, iar majoritatea hoţilor au fost prinşi. În Capitală, în ultimele 3 luni, au fost 375 de cazuri.

Mirela Drugă, Poliţia Capitalei: "În perioada verii, am înregistrat o uşoară creştere a furturilor din locuinţa comise prin escaladare. Profită că oamanii îşi lasă geamurile de la balcon deschise".

Aşa că nu plecaţi în concendiu până nu vă asiguraţi casa. Pe lângă regulile de bază, o lumină aprinsă în interior şi fără poze postate pe reţelele sociale din călătorii, specialiştii spun că este nevoie neapărat de dispozitive de securitate.

Florin Mănăilă, directorul unei firme de Securitate: "Pentru exterior existe sisteme perimetrale precum aceste bariere cu infrared, se montează pe gard, emit nişte fascicole. Când sunt întrerupte fascicolele, se dă alarma. Se elimină astfel alarmele false, pisicile sau păsările"

Cei care stau la bloc, îşi pot pune un astfel de contact magnetic pe tocul uşii şi pe ială, care detectează o mişcare neobişnuită.

O altă soluţie este folia antiefracţie. De exemplu, pe acest geam este lipită o folie de 300 de microni. Asta înseamnă că atunci când un hoț vine şi încearcă să spargă geamul, va reuşi mult mai greu decât la uşile obişnuite. Şi odată ce va sparge toată această sticlă, folia va ţine lipite toate bucăţile de sticlă astfel încât infractorul nu va putea să treacă de uşă.

Olivia Jippa, manager marketing firmă de Securitate. "Folia a trecut testul bilei de oţel aruncate de la 3 metri. În această perioadă avem oferta la aceaste produse. Preţul este de 100 de lei pe mp"

Asiguraţi-vă şi că vecinii vă iau corespondenţa atunci când plecaţi în vacanţă, pentru că hoţii să nu îşi dea seama că locuinţa e pustie.

Percheziţii în Galaţi, la o bandă de spărgători de locuinţe. Metoda prin care au furat 80.000 de lei

Percheziţii în Galaţi, la o bandă de spărgători de locuinţe. Metoda prin care au furat 80.000 de lei

VIDEO PROTVPLUS.RO

CCR

Statutul aleşilor locali, discutat la CCR. Cei de la PMP susţin că îi defavorizează

Accident în judeţul Suceava, la ieşirea din Fălticeni. 4 vehicule s-au ciocnit

Bătrâni jefuiţi de 2 ori în trei ani. "Bănişorii mei, Marine! Cum te mai îngrop?"

Accident cu două TIR-uri, în Olt. Unul dintre șoferi a rămas încarcerat

Femeie de 63 de ani, rănită într-un accident la Bistrița-Năsăud. La volan era chiar fiul ei

Surpriză uriașă pentru un român care a venit din Italia la volanul unei mașini de 25.000 de euro

gabriela firea

Firea, nou clip video despre realizările şi proiectele în desfăşurare din domeniul consolidărilor

Actor găsit mort în locuinţa sa din Pitești. Ce suspectează anchetatorii

Copacii din București, ”uciși” lent, pentru a face parcări. Aceștia se pot prăbuși peste oameni

Ipotezele poliției în cazul celor doi paznici găsiți morți în Capitală. Coincidența bizară

Alertă în Târgu Jiu. Piromanul care incendiază ușile apartamentelor încă nu a fost prins

Țigări de jucărie vândute copiilor.”Cine a adus aceste mizerii în România ar trebui să răspundă”