Papa Francisc, mesaj pentru credincioşii ortodocşi. Ce i-a răspuns Patriarhul Daniel

Ultima actualizare: 31-05-2019 20:12

"Avem nevoie să ne ajutăm, să nu cedăm seducțiilor „culturii urii", și a individualismului". Este mâna întinsă de papa de la Roma fraţilor săi din biserica răsăriteană.

La rândul său, Patriarhul Daniel a vorbit despre reconciliere şi solidaritate în societate. Ambii au făcut apel la unitate, dar mai ales la istoria recentă şi apropiată dintre cele două Biserici, care sunt din nou surori de la Papa Ioan Paul al II-lea încoace.

Papa Francisc a păşit vineri cu modestie în aceeaşi sală în care Papa Ioan Paul al doilea a fost primit acum 20 de ani. A întâmpinat Sfântul Sinod cu salutul pascal şi a vorbit despre Învierea Domnului. Cu bucurie în glas le-a transmis gazdelor că a venit aici "ca un pelerin ce dorește să vadă chipul Domnului în chipul fraților" şi a mulţumit pentru primire.

„Aș dori să adresez un gând de recunoscătoare amintire Patriarhului Teoctist. Cum să nu ne amintim strigătul spontan de „Unitate, unitate!" care s-a ridicat aici, la București, în zilele acelea? A fost un anunț de speranță izvorât din Poporul lui Dumnezeu.”

În discursul Sfintelui Părinte s-au regăsit şi îndemnurile cu care şi-a obişnuit deja audienta: "Să mergem împreună cu puterea memoriei. Să mergem împreună în ascultarea Domnului.”

Trăim vremuri care au dus la schimbări sociale şi culturale şi este important să nu cădem în "plasa" urii, ne-a îndemnat părinteşte suveranul pontif. "Fragilitatea legăturilor, care duce la izolarea persoanelor, are repercusiuni în special asupra celulei fundamentale a societății, familia, și ne solicită efortul de a ieși și a merge în întâmpinarea dificultăților fraților și surorilor noastre, îndeosebi ale celor mai tineri”

Papa Francisc a vorbit şi despre puterea rugăciunii în această perioadă urmată de Rusaliile catolice. La final, le-a adresat mitropoliţilor cuvinte de suflet:

"El, făuritor de fraternitate, să ne dea harul de a merge împreună. Dragi frați, să mergem împreună, spre lauda Preasfintei Treimi și spre beneficiul reciproc, pentru a-i ajuta pe frații noștri să-l vadă pe Iisus. Reînnoiesc recunoștința mea și vă asigur de afecțiunea şi prietenia mea și a Bisericii Catolice”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO