500.000 de pakistanezi se pregătesc să vină în România. În ce domenii vor lucra


Ultimul update: Miercuri 17 Aprilie 2019 20:28
Data publicarii: Miercuri 17 Aprilie 2019 18:23
Categorie: Stiri actuale

Peste jumătate de milion de pakistanezi ar putea fi angajați în România, în următorul an. Vor lucra în domenii cum ar fi construcții sau IT, unde este mare nevoie de forță de muncă.

Decizia a fost luată după de ambasadorul român din Pakistan a discutat cu premierul acestei țări. 

În primă fază, până anul viitor, vor fi angajaţi 500 de mii de pakistanezi, dar vor urma şi alţii, pentru că ţara noastră trece prin cea mai gravă criză a forţei de muncă. Nu sunt oameni care să lucreze în construcţii, industria hotelieră, informatică sau inginerie.

Dintre pakistanezii care vin la noi în viitorul apropiat, peste 40 de mii ar putea fi angajaţi ca şoferi.

Şi Germania a anunţat că va primi anul acesta experţi pakistanezi în robotică şi mecanică cuantică.

Ţara noastră se situează pe locul doi în lume în privinţa ponderii angajatorilor care se confruntă cu deficitul de personal, fiind depăşită doar de Japonia. La noi, 4 din 5 angajatori îşi găsesc extrem de greu personal, iar meseriaşii, inginerii şi şoferii sunt cel mai greu de găsit.

În aceste condiţii, România ar putea avea nevoie de aproximativ un milion de angajaţi din alte ţări, potrivit ambasadorului nostru în Pakistan.

Diplomatul a vorbit despre criza forţei de muncă de la noi cu oficialii din Pakistan, care vor trimite aşadar, pentru început, o jumătate de milion de oameni.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO