Pădurea din Transilvania creată special pentru Papa Francisc. "Darul Verde"

Dată publicare: 02-06-2019 09:43
Dată actualizare: 02-06-2019 09:43


De câte ori are ocazia, Papa Francisc îi îndeamnă pe credincioşi să fie cumpătaţi, să nu risipească resursele planetei şi să fie apărătorii naturii, nu jefuitorii ei.

Pornind de la aceste învăţături, enoriaşii din Transilvania i-au pregătit un cadou simbolic, numit: "Darul verde pentru Sfântul Părinte": 122 de hectare de pădure, recent plantate, şi câte un copac, sădit în fiecare parohie catolică, în amintirea acestor zile de sărbătoare.

Astfel de ceremonii au avut loc în majoritatea parohiilor catolice din Transilvania. În fiecare, oamenii au plantat câte un copac, pentru a le aminti urmaşilor de vizită istorică a Papei Francisc în România.

Bajcsi Tibor, Epitrop Parohia „Krisztus Kiraly” Sfântu Gheorghe: "Este o amintire unică în viaţa unui om să aibă ocazia să îl ştie în apropierea sa pe locţiitorul lui IIsus."

Mai mulţi proprietari de teren din zona Ciucului au contribuit la "darul verde" pentru Sfântul Părinte". Au decis ca toate împadurile făcute în acest an să îi fie închinate Papei.

Zoltan Rafain, președintele Composesoratului Tușnad: "Am făcut o plantaţie de aproximativ 4,5 hectare unde sunt peste 6000 de puieţi, puieţi pe care îi daruim în cinstea venirii Papei Francisc. E un simbol mai bun pentru suflet decât orice dar material"

În total, 122 de hectare cu peste 650 de mii de puieţi vor purta de acum înainte, simbolic, numele Papei Francisc.

Zoltan Olah, conferențiar universitar Facultatea de Teologie Cluj: "Am vrut să subliniem că noi vrem să ascultăm şi ceeea ce ne învaţă Sfântul Părinte: să fim responsabili cu mediul înconjurător. Din acest considerent eu cred că mesajul este valabil. Când vom spune că, uite, acest hectar de pădure a fost plantat în anul vizitei Papei Francisc, va fi legat de acest eveniment, şi cred că în viitor oamenii vor fi şi mai responsabili şi se vor gândi de două ori să taie sau să nu taie din copacii aceia."

Papa Francisc a subliniat de mai multe ori importanţa protejării mediului înconjurător. Suveranul Pontif pledează constant pentru folosirea responsabilă a resurselor planetei, pentru combaterea risipei alimentare şi gestionarea corectă a deşeurilor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO