Pacientul 1 din Gorj, negativ la ultimul test de coronavirus

Dată publicare: 28-02-2020 15:23
Dată actualizare: 28-02-2020 16:17


Tânărul din Gorj infectat cu coronavirus nu primește tratament

Tânărul de 25 de ani din Gorj nu mai este purtător de coronavirus, după cum arată un nou test efectuat vineri de către specialiștii de la Institutul Matei Baș, care a ieșit negativ.

Un nou test va fi efectuat în zilele următoare, au anunțat medicii. De asemenea, dacă și al doilea test va ieși negativ, tânărul va putea pleca acasă.

Tânărul din Gorj, considerat primul caz de coronavirus din România, a fost confirmat miercuri seară într-o conferință de presă susținută de Victor Costache și Raed Arafat. 

Ulterior, acesta a fost adus la București și internat la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș pentru teste suplimentare, în secția specială cu nivel 4 de biosecuritate.

Tânărul era asimptomatic când a fost adus la București

 

Deși primul test efectuat confirma infectarea cu coronavirus a tânărului de 25 de ani din localitatea Prigoria, acesta nu prezenta niciun fel de simptom specific. 

Joi seară, ministrul interimar al Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că tânărul depistat cu coronavirus prezintă o formă uşoară de faringită, pentru care primeşte tratament simptomatic, menţionând că acesta va rămâne internat 14 zile la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş".

Autorităţile medicale susţineau că tânărul a contactat virusul COVID-19 după ce s-ar fi aflat în apropiera italianului de 71 de ani care a vizitat săptămâna trecută judeţul Gorj şi, ulterior, a fost confirmat cu coronavirus în Italia.

Tânărul a organizat o petrecere

 

Tânărul a organizat o petrecere, la care a participat și italianul, considerat pacientul 0 în România.

Pe lângă locuinţa tânărului de 25 de ani, alte 5 case din apropiere sunt păzite în permanenţă de poliţişti şi jandarmi. Locatarii sunt izolaţi la domiciliu, pentru că au intrat în contact cu tânărul

În total, 25 de oameni din Prigoria sunt în carantină.

Autoritățile lansaseră o anchetă epidemiologica, care urma să îi identifice pe toţi cei care au intrat în contact cu tânărul infectat.

Responsabilii au verificat imaginile camerelor de supraveghere din zonă şi au încercat să îi găsească pe cei care au participat alături de bărbat la o petrecere în Târgu Jiu.

Sursa: Pro TV

Tags: gorj, coronavirus,


VIDEO PROTVPLUS.RO