Românce recrutate să se prostitueze în Franța. Cum erau prezentate online

Ultimul update: Sambata 02 Februarie 2019 18:59
Data publicarii: Sambata 02 Februarie 2019 16:44
Categorie: Actualitate
proxenetism

Patru persoane sunt cercetate de procurorii DIICOT Constanţa pentru constituire de grup infracţional organizat şi proxenetism, după ce au recrutat mai multe tinere şi le-au obligat să se prostitueze în Franţa.

Potrivit unui comunicat DIICOT, începând cu anul 2018, cinci persoane au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunii de proxenetism, activitatea de prostituţie fiind desfăşurată cu precădere în partea de sud a Franţei, în oraşele Cannes, Marseille, Nice.

Astfel, mai multe tinere care proveneau din medii familiale vulnerabile au fost recrutate şi determinate să practice prostituţia.

“În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că tinerele erau recrutate din România, din medii familiale vulnerabile (familii cu o situaţie materială precară, destrămate sau dezorganizate şi nivel de educaţie scăzut), apoi determinate să practice prostituţia în Franţa, efectuând aşa-zise turnee prin diferite oraşe. Ca modalitate de atragere a persoanelor cu care acestea întreţineau acte sexuale în schimbul unor sume de bani, tinerele foloseau mai multe anunţuri postate pe diferite site-uri de profil”, se arată în comunicat.

Tinerele care practicau prostituţia utilizau doar aceste site-uri, unde trebuiau să aibă un cont, în care erau menţionate, printre altele, caracteristicile fizice, oraşul în care se aflau, precum şi durata de timp cât se aflau în acel oraş.

De asemenea, erau ataşate fotografii ce ilustrau diverse tinere în ipostaze erotice.

“Pentru anunţurile postate pe aceste site-uri se achita o taxă de 600 de euro pentru o lună sau 400 de euro pentru două săptămâni. Această taxă diferea în funcţie de tipul de promovare ales premium, diamond, gold, silver, bronze. Taxele mai sus-menţionate erau aferente variantei diamond. Această taxă putea fi plătită doar on-line. Trebuie menţionat faptul că, în general, tinerele care practicau prostituţia aveau conturi deschise la bănci din România, iar plata anunţurilor o efectuau on-line, cu cardurile aferente conturilor”, a mai precizat sursa citată.

Procurorii au mai afirmat că aceste conturi bancare trebuiau alimentate din România cu sumele de bani necesare plăţii anunţurilor sau a cheltuielilor pentru plata apartamentelor închiriate în scopul practicării prostituţiei.

Persoanele care practicau prostituţia se cazau în apartamente închiriate, iar legătura cu clienţii se realiza telefonic, la numerele de telefon menţionate în conţinutul anunţurilor.

În ceea ce priveşte sumele de bani obţinute din practicarea prostituţiei acestea erau trimise în România, prin servicii de transfer rapid de bani.

Anchetatorii au mai menţionat că, în calitate de lider al grupului, I. A.-F. a coordonat întreaga activitate infracţională, fie de la distanţă, prin telefon, fie prin deplasări repetate în Franţa şi a asigurat suportul financiar necesar derulării activităţii infracţionale.

Concubina sa a avut rolul de a se ocupa cu achiziţionarea biletelor de avion, de alimentarea conturilor bancare cu sume de bani necesare pentru plata găzduirii anunţurilor postate pe internet în scopul racolării clienţilor, de primirea banilor provenind din practicarea prostituţiei prin acceptarea expedierii sumelor de bani pe numele său ori de găsirea altor persoane pe numele cărora să fie trimişi banii.

Din investigaţii procurorii au mai stabilit că tinerele erau ajutate în activitatea de prostituţie derulată pe teritoriul Franţei, de două tinere care aveau rolul de ”recepţionere”, în sensul că înlesneau practicarea prostituţiei, în schimbul unor sume de bani, asigurând legătura telefonică, în limba franceză sau engleză, cu persoanele care solicitau servicii sexuale contra unor sume de bani.

De asemenea, cele două recepţionere, se mai ocupau de postarea anunţurilor şi schimbarea fotografiilor pe site-urile de profil, asigurându-se că anunţurile tinerelor sunt valabile şi ţineau legătura permanentă cu liderul grupului, căruia îi comunicau situaţia fiecărei fete, ce sume de bani a obţinut fiecare, precum şi orice fel de probleme întâmpinate.

Două femei au primit vineri mandate de arestare la domiciliu, iar alte două persoane, aflate deja sub măsura arestului preventiv într-un alt dosar, au primit mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsuri dispuse de judecătorii Tribunalului Constanţa.

 

proxenetism Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Rețea de proxeneți români, desființată în Elveția. Suspecții au strâns milioane de franci
Rețea de proxeneți români, desființată în Elveția. Suspecții au strâns milioane de franci
VIDEO PROTVPLUS.RO
smurd
Tânără din Neamț, împușcată mortal. Soțul femeii este căutat
Gabriela Firea, către Cosmin Savu: ”Vreți să mă șicanați?” De ce s-a enervat primarul
RADET, o anchetă despre prostie şi corupţie. Cât valorează apa pierdută în subsolul Bucureștiului
Ambulanţă implicată într-un accident rutier la Sibiu. Ce a făcut un șofer de 28 de ani
Autorităţile sanitare, în alertă. Carne de porc dintr-o zonă de risc cu pestă, în România
Momentul în care un pensionar din Brăila a realizat că e păcălit. Cum s-a dat de gol escrocul
ancheta frizerie Targu Jiu
Legiștii au stabilit cauza morții tânărului dintr-o frizerie. Ce arată necropsia
Alertă de siguranţă alimentară. Grăsimi hidrogenate, vândute pe post de brânzeturi
”Mi-ați salvat familia”. Doi polițiști români, eroi în Italia după ce au salvat mai multe persoane
Ce a făcut un tânăr din Botoșani după ce a spart o biserică
Impact violent între 3 mașini, în Hunedoara. O gravidă și două fetițe, între răniți
”Regele Cioabă”, ultima metodă inventată de hoți. Cum a rămas o femeie fără 3.700 lei