55 de hectare de dezastru natural. O furtuna pe care martorii au numit-o tornada a distrus o padure din judetul Suceava
O padure din judetul Suceava a fost distrusa de o vijelie puternica, pe care martorii o numesc tornada, asa dezastru a lasat in urma.
Copaci pe o suprafata de 55 de hectare au fost pusi la pamant. Suceava si alte 26 de judete sunt sub un cod galben de ploi si vijelii.
Vijelia care s-a abatut asupra judetului Suceava luni noapte, a facut pagube de aproape 3 milioane de lei. Multi copaci au ajuns in raul Nisipitu, iar silvicultorii au intervenit pentru a-i taia bucati. Suceava se afla sub cod galben de ploi si vijelii alaturi de alte 26 de judete ale tarii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pana miercuri seara, sunt asteptate cantitati mari de precipitatii - pana la 60 de litri pe metrul patrat - descarcari electrice, caderi de grindina si vijelii. In localitatea Ribicioara, din judetul Hunedoara, 70 de gospodarii au fost inundate dupa ce un parau - umflat de ploi - s-a revarsat.
Prefectul de Suceava, care a fost marti dimineata in comuna Ulma pentru a coordona operatiunile de deblocare a drumului acoperit cu arbori cazuti, a declarat ca furtuna a avut un moment maxim in jurul orei 22.30, cand vantul a batut cu putere, conform Mediafax. El a precizat ca zona afectata se afla la confluenta a trei vai adanci, unde s-a creat, cel mai probabil, "un fenomen turbionar".
"In zona vaile sunt foarte adanci si muntele foarte abrupt si, probabil, aceasta configuratie a reliefului a facut ca viteza vantului sa creasca", a spus Florin Sinescu. El a mai spus ca in padurea respectiva pamantul este umed, ca urmare a ploilor din ultima perioada, iar radacinile copacilor sunt dispuse "pe orizontala".
"Au picat precum popicele. Primii copaci doborati au fost problema, iar pe urma au fost antrenati unul dupa altul ca un efect de domino", a explicat Sinescu. El a mentionat ca o parte dintre copaci au fost rupti, insa multi au fost smulsi din radacina, fapt ce arata ca si umiditatea terenului a contribuit la producerea fenomenului din Ulma.