O femeie și un biciclist, spulberați de 2 cai nesupravegheați

Ultima actualizare: 22-10-2017 19:33

Doi cai înhămaţi la o căruţă, şi lăsaţi în faţă unei gospodării, s-au speriat şi au pornit nestăviliţi în galop pe o şosea din comuna Niculesti, judeţul Dâmboviţa.

 Atelajul a spulberat un biciclist şi a gonit mai departe, apoi a lovit o femeie. Ambele victime au fost duse de urgenţă la Bucureşti. Între timp, căruţaşul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

O camera de supraveghere a localităţii a înregistrat primul accident. În imagini se vede cum cei doi cai care trăgeau o căruţă goală vin în mare viteză. Sărmanul biciclist, în vârstă de 70 de ani, nici nu a putut să se ferească, pentru că nu mai auzea bine.

Corina Ion, nepoata biciclistului rănit: Caii erau nesupravegheaţi, au dat peste el, l-au trântit cu tot cu bicicletă. N-ar fi auzit, cică ar fi strigat cineva la el, dar el de câteva luni are probleme cu auzul, nu prea mai auzea bine

Scena s-a petrecut în apropierea primăriei, iar primarul a sunat îndată după ajutor.

Dr.Ruxandra Chealfă, manager SAJ Dâmboviţa: La sosirea echipajului s-a constatat un traumatism cranio-facial, un traumatism hemitorace stâng şi traumatism de membru inferior stâng

Dorinel Soare, primarul comunei Niculești: O căruţă scăpată de sub control, fără vizitiu, cu doi cai, a accidentat un cetăţean în faţa primăriei, după care, alergând caii, a mai accidentat o femeie care a fost dusă la spital, la Bucureşti. Am sunat la 112, a venit salvarea.

Femeia de 49 de ani, lovită în plin de caii speriaţi, se află pe marginea drumului la un kilometru şi jumătate distanţă de Primărie. Ambele victime au fost duse la Bucureşti. Localnicii sunt uluiţi de întâmplare. Apropiaţii căruţaşului susţin că omul e foarte grijuliu şi că pur şi simplu acum a avut ghinion.

Gabriel Ion, prietenul căruţaşului: A durat 20 de secunde, decât a coborât, a lăsat ceva, caii deja s-au speriat. A trecut o maşină mare, s-au speriat caii şi au fugit. Şi nu a mai putut să îi prindă

Victor Brândușaru, localnic:  E un om foarte responsabil cu caii, îl ştie toată lumea. În fracţiuni de secundă au fugit caii

Căruţaşul are dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Şi va fi amendat pentru că şi-a lăsat caii nesupravegheaţi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO