O familie care se plimba cu căruţa, spulberată de un şofer. De ce erau "invizibili"

Ultima actualizare: 27-10-2019 08:38

Cinci persoane, printre care două fete, de 11, respectiv 14 ani, au fost rănite sâmbătă seara după ce căruță în care se aflau a fost spulberată de un autoturism, pe un drum județean din Dâmbovița.

Șoferul mașinii susține că atelajul nu era semnalizat și nu l-a putut observa la timp.

Victimele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale.
Accidentul a avut loc pe drumul județean care leagă două localități din Răcari, județul Dâmbovița. În căruță se aflau cele două copile de 11, respectiv 14 ani, alături de trei rude.
Se îndreptau cu toții spre casă când, la un moment dat, căruța a fost lovită de o mașină condusă de un tânăr de 22 de ani.

Mihai Maican, șoferul autoturismului:Nu avea niciun fel de semnalizare, nimic, nimic! Nici lumină, nici vestă, nimic. I-am văzut în cinci metri maxim. Fiind și ceață nu aveai ce să vezi"

Localnic: „Fără lumini, a pus frână când a observat-o și s-a dus cu frână cu tot în el. Circulă fără lumimi, îi apucă noaptea pe drum"

În urma impactului, căruța a fost pur și simplu ruptă în două. La față locului au ajuns de urgență cinci ambulanțe.

Mihaela Ciobanu, asistent medical Ambulanţa Titu: „Un accident rutier cu cinci victime, printre care doi copii, de 11 și 14 ani și trei adulți. La momentul venirii noastre pacienții erau în stare de șoc traumatic, prezentau multiple traumatisme și fracturi. Li s-au acordat îngrijiri la fața locului și au fost transportați la spital"

Din fericire, șoferul autoturismului, dar și soția sa, cu care se află în mașină, au scăpat doar cu o sperietură zdravănă. Însă, susțin localnicii, în zonă au loc des accidente asemănătoare.

Localnic:Tot ce înseamnă reflectorizant, biciclete, căruțe, că am văzut că nici bicicletele nu sunt reflectorizante și ne pun și pe noi în pericol, nu numai pe ei"

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și continuă cercetările să stabilească exact cine se face vinovat de producerea accidentului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO