O cunoscuta marca de sampon, falsificata intr-un depozit din Capitala

Dată publicare: 05-04-2013 19:38
Dată actualizare: 08-04-2013 07:00


In Romania, cu exceptia aerului, totul se falsifica. Vineri, autoritatile au inchis o fabrica ilegala, in care se imbutelia sampon sub sigla unei marci cunoscute, in care oamenii au incredere.

Practic, in conditii indoielnice, patru angajati aveau obligatia sa amestece diverse substantele parfumate, astfel incat sa obtina un produs cat mai apropiat de original.

Politistii au sigilat depozitul si sunt in cautarea celui care coordona reteaua.

Intr-o incapere erau etichetate si depozitate recipientele de plastic, intr-o alta se obtinea amestecul propriu zis, care sa semene cat mai bine cu samponul, iar in cea de-a treia produsul finit era ambalat in baxuri.

Potrivit actelor gasite de politisti la fata locului, afacerea ilegala este condusa de un om fara adapost, care a si inchiriat spatiile.

Cu substante proprii si dupa o reteta proprie, producatorul clandestin de sampon avea in laborator tot ce ii trebuia.

Chiar si coduri de bare pentru produsul finit. Samponul era pus in falcoane de plastic identice cu cele originale. Se aplica eticheta printata, apoi urma comercializarea.

Nu se stie deocamdata in ce magazine au fost vandute flacoanele cu sampon contrafacut, insa politistii banuiesc ca ar fi putut ajunge chiar si in marile centre comerciale ale Capitalei.

Deocamdata politistii fac cercetari pentru evaziune fiscala si contrafacere.


VIDEO PROTVPLUS.RO