Noua expertiza privind accidentul aviatic din Apuseni, in care a murit Adrian Iovan. Ce vor sa afle anchetatorii


Ultimul update: Sambata 10 Septembrie 2016 07:28
Data publicarii: Miercuri 07 Septembrie 2016 12:12
Categorie: Stiri actuale

La mai bine de doi ani si jumatate de la tragicul accident aviatic din muntii Apuseni, in urma caruia pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion si-au pierdut viata, anchetatorii inca mai cauta raspunsuri.

Procurorii Sectiei Parchetelor Militare au cerut o noua expertiza, pentru a stabili momentul in care avionul a pierdut contactul cu turnul de control. Anchetatorii vor sa afle cum si cand s-a rupt antena transmitatorului avionului, prin care pilotul tinea legatura cu turnul de control si cu ajutorul careia salvatorii ar fi putut localiza avionul. Aceasta expertiza se efectueaza in strainatate.

Pana in prezent, a fost facut public un raport tehnic al Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile, care prezinta cauzele accidentului. In acest document se specifica faptul ca pilotul Adrian Iovan a luat anumite decizii eronate: a decolat cu o masa peste limita maxima admisa, iar pasagerii s-au asezat dupa cum au dorit in avion si doar unul dintre ei a purtat centura de siguranta.

Avionul cu sapte persoane la bord s-a prabusit pe 20 ianuarie 2014 in Muntii Apuseni. Adrian Iovan si studenta Aura Ion si-au pierdut viata, iar alti cinci medici au fost raniti.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO