Muntenegru confirmă 2 cazuri noi de Covid-19, la 3 săptămâni după ce scăpase de virus

Ultima actualizare: 17-06-2020 15:33
Podgorica
Shutterstock

Muntenegru și-a pierdut statutul de stat liber de coronavirus din Europa, după ce două persoane care s-au întors din Bosnia și Herțegovina au fost diagnosticate cu Covid-19, potrivit Sarajevo Times.

Prima persoană a fost testată pozitiv cu coronavirus duminică, autoritățile spun că acesta a intrat în autoizolare după ce a ajuns acasă și există un risc scăzut să fi răspândit boala.

O a doua persoană întoarsă din Bosnia și Herțegovina a fost diagnosticată luni cu Covid-19.

De la 1 iunie, Muntenegru a relaxat restricțiile la graniță, astfel că persoanelor care vin în țară din state cu mai puțin de 25 de cazuri active la suta de mii de locuitori, precum Bosnia și Herțegovina, nu mai trebuie să intre în izolare sau carantină.

Muntenegru a devenit primul stat fără coronavirus din Europa, la 68 de zile după ce a înregistrat primul său caz de COVID-19, potrivit Agerpres.

În Muntenegru nu au mai fost înregistrate cazuri noi de contaminare timp de 20 de zile consecutiv.

Autorităţile sanitare din ţară afirmaseră anterior că epidemia va fi declarată încheiată când nu se vor mai înregistra cazuri noi timp de 28 de zile.

Muntenegru a fost ultima ţară din Europa care a confirmat existenţa unui caz de COVID-19, la 17 martie. De atunci, în micul stat ex-iugoslav cu 630.000 de locuitori au fost confirmate 324 de cazuri de contaminare, 315 vindecări şi nouă decese.

În cele 70 de zile de izolare, un număr de 1768 de persoane au fost amendate pentru încălcarea măsurilor de protecţie şi s-au plătit 106.000 de euro către organizaţii umanitare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO