Momentul accidentului din cartierul Andronache, surprins de camerele de supraveghere. VIDEO

Dată publicare: 01-03-2021 12:50
Dată actualizare: 01-03-2021 13:34


Șoferița care a provocat teribilul accident din Capitală, în urma căruia două fete și-au pierdut viața, ar fi urcat băută la volan.

Cel puțin asta susțin surse apropiate de anchetă. Ziua de luni va fi crucială pentru femeia de 57 de ani.

Rudele fetelor ucise, dar şi vecinii din cartier, au aprins câte o lumânare în amintirea celor două vieţi nevinovate.

Pentru părinţii lor au rămas doar lacrimile.

Rudele încă nu pot să înţeleagă cum a fost posibil să se producă o astfel de tragedie.

Reporter: „Ne poţi spune ce s-a întâmplat? Ai fost la faţa locului?”

Unchiul fetiței de șase ani: „N-am fost la faţa locului. M-au sunat ai mei, sora mea şi cumnaţii. Eu sunt unul din neamul lor şi am văzut şi la televizor, şi, din câte am înţeles de la ei şi s-a văzut şi pe filmare, au venit de pe strada asta şi au intrat în stâlp. Fata mică, nepoata mea, era lângă stâlp cu fata de 21 de ani şi într-o fracţiune de secundă nu a mai putut să mai facă nimic."

Străzile din zonă sunt înguste, iar pentru a face stânga sau dreapta, în locul unde s-a produs accidentul, trebuie categoric să oprești. Virajul are 90 de grade, vizibilitatea laterală, aproape inexistentă, iar în față sunt case și, de aceea, poate, sunt șocante scenele surpinse de camera de supraveghere.

În zonă se aflau mai mulți copii și adulți. Cu doar câteva momente înaintea accidentului, chiar acolo parcase o altă maşină, din care au coborât trei tineri. Doar providența a făcut ca numărul victimelor să nu fie mai mare. În doar o fracţiune de secundă, fetiţa de șase ani şi tânăra de 21, care stătea pe bordură, au fost strivite de vehiculul scăpat de sub control și care a mai retezat și un stâlp.

Martorii oculari susțin că mașina condusă de șoferiță venea de pe strada Fructelor, iar când a ajuns la intersecția cu strada Mențiunii, nu a încetinit, nu a virat nici dreapta, nici stânga. Și-a continuat drumul lovind stâlpul și surprizând cele două fete.

Explicația dată de femeie e legată de o posibilă confuzie între frână și accelerație. 

Au urmat minute în șir de haos. Imediat după impact, se văd copii fugind în toate direcțiile, inclusiv o mogâldeață, care nu pare să aibă mai mult de doi ani, pe trotinetă. Îngroziți de scena la care abia au asistat, martorii au răbufnit. Unul dintre tineri s-a năpustit asupra mașinii și l-a luat la pumni pe soțul șoferiței, care tocmai ce coborâse.

De același tratament a avut parte și femeia, asaltată de alți indivizi. În scurt timp, strada s-a umplut de rudele și vecinii fetelor. Disperați, oamenii au încercat inclusiv să ridice vehiculul sub care zăceau victimele.

Puțin a lipsit ca o tragedie provocata, bănuiesc anchetatorii, de lipsa de experiență a șoferiței, să fie urmată de alta, pornită din dorința de răzbunare. Este și motivul pentru care cartierul Andronache a fost împânzit și de jandarmi, nu doar de cei care investighează accidentul și care încearcă să înțeleagă cum a comis șoferița eroarea pe care o invocă.

Mașina este ceea ce, popular, numim SUV mic, cu transmisie automată. Are, așadar, doar două pedale, frână și accelerație, prima dintre ele mai lată, care sunt apăsate, în mod normal, doar cu piciorul drept.

Claudiu Costea, Brigada Poliției Rutiere: „Ar fi pierdut controlul direcției de mers și ar fi intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat, iar din impact a lovit doi pietoni care se aflau în proximitate."

Șoferiței i s-au recoltat și probe de sânge, pentru a vedea dacă băuse. După ce a primit îngrijiri medicale la Spitalul Sfântul Pantelimon a fost dusă la Brigada Rutieră pentru declaraţii.

Este învinuită de ucidere din culpă, iar pedeapsa pe care ar putea să o primească, dacă este găsită vinovată, este de până la 10 ani de închisoare.


VIDEO PROTVPLUS.RO