Modelul declaraţiei pe proprie răspundere care trebuie completată în perioada de carantină pentru a ieşi din casă

Ultima actualizare: 22-11-2020 12:50

Circulația este interzisă între orele 23.00 și 05.00, iar acolo unde s-a instituit carantină zonală există restricţii suplimentare. Cei care trebuie totuşi să deplaseze au nevoie de o declaraţie pe proprie răspundere

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a hotărât, la începutul lunii noiembrie, că deplasările în intervalul orar 23:00 - 5:00 vor fi permise pentru a merge la muncă, la medic sau pentru îngrijirea copiilor sau a persoanelor vârstnice.

De asemenea, declaraţia pe proprie răspundere trebuie prezentată atunci când ieşiti din casă în localităţile unde s-a instituit carantină zonală. În acest caz, se foloseşte o formă diferită a declaraţiei, adaptată la restricţiile locale. Cea pentru judeţul Ilfov poate fi descărcată de la finalul acestui articol.

 

Ce declaraţie trebuie să prezinte cei care tranzitează localităţi în carantină

 

Cei care au nevoie doar să tranziteze localităţile carantinate trebuie să completeze declaraţia pe proprie răspundere în forma pe care o găsiţi AICI.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/ gospodăriei/ locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Declarația de propria răspundere poate fi scrisă și de mână și poate fi prezentată și în format electronic. 

De aici puteţi descărca declaraţia pe proprie răspundere valabilă în toată ţara pentru deplasări între orele 23:00 şi 5:00.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO