Mobilizare generală la Straja. Oamenii l-au ajutat pe Toma Coconea să-și îndeplinească visul

Dată publicare: 25-04-2021 08:38
Dată actualizare: 25-04-2021 09:33


A fost mobilizare ieri la Straja, în Valea Jiului, pentru a-l ajuta financiar pe parapantistul Toma Coconea.

Peste aproape două luni sportivul va participa la o competiție extrem de dificilă în Alpi, iar pentru a acoperi o parte din costuri, cabanierii și administratorii domeniului schiabil au donat încasările din acest week-end.

Pe pârtia din stațiunea Straja, Toma Coconea și-a făcut apariția în stilul caracteristic.

Toma Coconea va participa, luna viitoare, la o competiție de parapantism în Elveția. Costurile totale sunt însă mari, așa că, pentru a-l ajuta financiar, cei din Straja au decis să îi doneze toate încasările din acest weeekend.

Turist: "Pentru a-l susține pe Tomi cât se poate din bugetul nostru de pensionari".

Turist: "Să și câștige. Să câștige, să fie numărul 1".

Lucian Răsmeriță, primar Lupeni: "Mă bucur că azi avem sute de oameni, poate chiar o mie, pentru a fi alaturi de acest om deosebit, care a făcut în așa fel, de-a lungul timpului, a demonstrat că poate depăși limitele umane".

Emil Părău administrator domeniu schiabil Straja: "E un simbol pentru noi, face ceva deosebit".

Dorință cea mare a lui Toma Coconea este acum aceea de a căștiga competiția, la care a ieșit deja vicecampion în trecut.

Toma Coconea: "Pregătirea fizică o fac de menținere acum, tot ce a fost mai de volum am făcut-o în iarna, cu foarte mult schi de tura, iar acum mă pregătesc cu echipa".

Reporter: "Te vezi pe podium?".

Toma Coconea: "E un vis de-al meu".

Andi Moisescu: "E fară doar și poate un simbol al României, Toma Coconea, dincolo de faptul că probabil el e cel mai bun ambasador al Văii Jiului".

Reporter:
"Îl vezi câștigător la vară?".

Andi Moisescu: "Eu, să știi, l-am văzut întotdeauna câștigător, chiar și când n-a castigat".

Competiția din Alpi vă avea loc peste doua luni, iar dacă o va căștiga, Toma Coconea le-a promis susținătorilor sai că vă aduce la Straja trofeul mult râvnit.


VIDEO PROTVPLUS.RO