Minoră lăsată de polițiști să se întoarcă acasă la tatăl vitreg, deși îl reclamase pentru viol

20-08-2019 20:35


Sentința unor tineri care au violat o fată de 16 ani. Cum a fost ademenită minora

Poliția Județeană din Vaslui face verificări, după ce mai mulți polițiști ar fi lăsat o minoră să se întoarcă în locuința tatălui vitreg, deși l-a reclamat că a violat-o.

Mama fetei ar fi motivat că bărbatul acuzat urma să plece la muncă, informează News.ro.

Poliţia Judeţeană Vaslui a precizat, marţi, că Poliţia Bârlad a fost sesizată, în seara de 17 august, prin 112, de o fată de 15 ani, care a spus că a fost violată.

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală au deschis un dosar de cercetare penală pentru viol, „fiind efectuate activităţi specifice acestui tip de infracţiune".

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, urmând a fi dispuse măsuri legale în consecinţă.

„Cu privire la modul de acţiune al poliţiştilor în această cauză, referitor la măsurile care trebuiau luate pentru protecţia minorei, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui a dispus efectuarea de verificări prin Compartimentul Control Intern", arată sursa citată.

Potrivit presei, fata de 15 ani, din localitatea Griviţa, a reclamat că a fost violată de tatăl vitreg, copila fiind dusă de mama ei la spital. După ce au dat declaraţii poliţiştilor, femeia şi fiica ei au mers înapoi la locuinţă, fata refuzând să fie dusă la un centru din Bârlad. Femeia ar fi motivat că bărbatul acuzat urma să plece la muncă. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO