BAC si Evaluare digitalizate. Profesorii vor corecta de acasă

Ultimul update: Sambata 05 August 2017 22:35
Data publicarii: Miercuri 02 August 2017 19:23
Categorie: Actualitate

Lucrările de la examenele naţionale ar putea fi corectate de anul viitor într-un sistem computerizat, care presupune scanarea lor şi corectarea de către profesor, fie din centrul de evaluare, fie de acasă, din faţă calculatorului.

Aceasta este una dintre propunerile ministrului Educaţiei, Liviu Pop, care vrea să digitalizeze sistemul educaţional. Tot acesta promite că în doi ani vor exista peste tot cataloage în format electronic, la care vor avea acces şi părinţii.

Dacă până acum, lucrările examenelor naţionale erau trimise cu maşinile jandarmeriei în alte judeţe, pentru a fi corectate, de la anul, ele ar urmă să fie introduse la centrul de examinare, într-un sistem digitalizat.

"Alături de experţii ministerului Educaţiei naţionale, STS-ului şi inspectoratelor şcolare căutăm soluţia tehnică pentru a scana toate lucrările, pentru a le secretiza, corectarea lor putându-se face de către evaluatori acreditaţi în centrul de examen, sau acasă dacă au calculator", a declarat ministrul.

Lucrarea unui candidat la Bacalaureat presupune în mod normal câteva file legate. Un scaner obişnuit implică desprinderea lor şi introducerea fiecărei file în sistem. La 100.000 de candidaţi, vom avea câteva sute de mii de foi, aşadar nu trebuie să uităm că oricând poate interveni greşeală umană, astfel încât o pagină să fie omisă.

Atât reprezentanţii profesorilor, cât şi cei ai părinţilor, sunt de acord cu ideea proiectului, cu condiţia că noul sistem să nu fie mai scump decât un examen normal.

În plus, ministrul Educaţiei spune că în doi ani vor există cataloage electronice, iar părinţii vor avea acces la notele elevilor. În marile oraşe şi în unele sectoare din Bucureşti ele există deja, dar părinţii se plâng că nu sunt de folos, pentru ca notele nu sunt introduse la timp.

Teoretic, orice şcoală din România ar trebui să fie dotată cu calculatoare, conform programului sistem Educaţional Informatizat, desfăşurat între 2002-2009. Practic, ministerul Educaţiei spune că acest lucru se va întâmplă abia peste câţiva ani.

 

Schimbari importante pentru elevii de clasa a V-a. Ce va lipsi din manualele de Lb. Romana:
Schimbari importante pentru elevii de clasa a V-a. Ce va lipsi din manualele de Lb. Romana: "Si-asa se promoveaza tocitul"
VIDEO PROTVPLUS.RO
nunta
A apărut singură la nuntă, după ce logodnicul ei a murit într-un accident aviatic. Imaginile surprinse
Pompierii se luptă de 72 de ore cu un incendiu izbucnit la un depozit, în Ploiești
Cine este bărbatul care a sunat la 112 şi a anunţat că ar fi bombe în Spitalul Judeţean din Ploiești
Atacatorul din Brăila ar putea fi anchetat pentru terorism. Anunțul DIICOT
Cum a fost răsplătit bărbatul care a returnat 95.000 de euro găsiți într-un dulap
Detenția la domiciliu, votată. Cei cu pedepse de până la un an pot face închisoarea acasă
coma alcoolica
Doi copii, de 6 şi 10 ani, în comă alcoolică la spital. Cum au fost găsiți
Situaţie tensionată pe nava pe care sunt blocați doi marinari români împreună cu 90 de migranți sirieni
Biletele scrise de suspectul din Brăila înainte de-a intra cu maşina în mulţime. Ce voia să facă după atac
Celebrul hacker IceMan, din Cluj, acuzat că a intrat în contul unui procuror. Câți bani ar fi luat
Reacția DNA după raportul MCV. Ce spun procurorii anticorupție
Monumentul lui Avram Iancu din Huedin a fost reabilitat ca un pod: cu armătură și beton