Ministerul Mediului: Valorile de radiatii in zona Muzeului National de Geologie din Capitala nu afecteaza sanatatea oamenilor
Valorile de radiatii inregistrate in zona Muzeului National de Geologie din Bucuresti nu afecteaza mediul inconjurator si sanatatea populatiei, acestea incadrandu-se in limita de variatie a fondului natural de radiatii, anunta Ministerul Mediului.
Verificarile au acoperit toate laturile Muzeului National de Geologie, la sol, precum si la un metru de sol si la zona de contact cu rocile expuse fata muzeului si in curtea interioara, arata reprezentantii Ministerului Mediului.
Ei mai spun ca specialistii Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului au facut cercetari si in afara traseului parcurs de vizitatori, respectiv in zona curtii interioare in care este amplasat beciul, dar si in zona in care sunt depozitate fosilele de mamut.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Potrivit Ministerului Mediului, valorile obtinute in urma verificarilor in cele 71 de puncte "se incadreaza in limita de variatie a fondului natural de radiatii, valori determinate orar, la nivelul intregii tari, prin intermediul Retelei Nationale de Supraveghere a Radioactivitatii Mediului, conform OM nr. 1978/2010”.
Precizarile Ministerului Mediului vin dupa ce jurnalistii de la Gazeta Sporturilor au prezentat datele unui raport realizat in mai 2016, conform caruia nivelul radiatiilor in curtea si in pivnita Muzeului National de Geologie este mult peste limita admisa, ceea ce periciliteaza sanatatea angajatilor.
Cifrele anuntate initial de jurnalisti indicau valori foarte mari, ulterior dovedindu-se ca raportul continea erori de redactare a cifrelor, fiind folosite si virgula, si punctul pentru a separa ordinele de marime.